Ev sahiplerinin ve kiracıların dikkatine! Kira sözleşmeleri ile ilgili flaş gelişme 'Bayram sonrası Meclis’te'

Ev sahiplerinin ve kiracıların dikkatine! Kira sözleşmeleri ile ilgili flaş gelişme 'Bayram sonrası Meclis’te'
Ramazan Bayramı sonrasında mesaisine başlayacak olan TBMM’de görüşülecek konular ev sahipleri ile kiracıları yakından ilgilendiriyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yoğun mesaisine 16 Nisan Salı günü başlayacak. Seçim ve Ramazan Bayramı arasını bitirecek olan TBMM’de görüşülecek konular şu an için beklemede. Ancak kiracıları ve ev sahiplerini de ilgilendiren bir dizi karar, bayram sonrasında masaya yatırılacak.

Ekonomiden turizme, yargıdan içişlerine, kira zammı sınırından kira sözleşmesi ile alakalı gelişmeye kadar birçok önemli konuda kanun teklifleri Meclis Genel Kurulu’nun gündemine taşınacak. Nisan gündemi kapsamında enerji ve turist rehberliği alanında iki yasa teklifinin görüşülmesi beklenirken kira sözleşmeleri ve yüzde 25’lik zam oranının görüşülmesi de gündemde olacak.

ev-34435.webp

ENERJİYLE İLGİLİ KONULAR MASAYA YATIRILACAK

Enerji teklifi kapsamında yerli üretim sonucu elde edilen ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gaz, ülkemizde sıvılaştırılarak dünya pazarına satılabilecek.

Enerji verimliliğini artırmak amacıyla gündeme getirilen projeler, 15 milyon lirayı geçmeyecek şekilde yüzde 30 oranında desteklenecek.

u.jpg

Öte yandan denizlerde veya göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek. Ancak içme ve kullanma suyu alanları, sulak alanlar ve kıyı, sahil şeritleri hariç tutulacak.

TURİST REHBERLİĞİ KANUNU DEĞİŞECEK

Turist rehberliği ile ilgili yeni düzenlemeler de Meclis’e sunulacak. Yeni düzenlemelere göre mesleğe kabul şartlarını yerine getirenlerden yabancı dil yeterlilik belgesi istenmeyecek ve bu kişiler Türkçe turist rehberi olarak görev alabilecek.

KİRACILAR VE EV SAHİPLERİ İLE İLGİLİ GELİŞME GÜNDEMDE

Kira artışı sınırının yüzde 25 olması, ev sahipleri için artık zorlayıcı olmaya başlamıştı. Ancak kiracıların haklarının korunmasının da gündemde olması şart görülüyor. Bununla ilgili Meclis’te görüşülecek konular yer alıyor.

1024xauto.webp

Bayram sonrası mesaisine başlayacak olan TBMM’de masaya yatırılacak konular arasında yüzde 25’lik kira artış sınırının kaldırılması da bulunuyor. Öte yandan vergi istisnaları ve indirim oranları da konuşulacak.

Kayıt dışı kiralama durumlarının ortadan kalkması içinse flaş bir adım geliyor. Meclis’e taşınması beklenen konulardan biri de tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılması olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.