Otomobil devi 8 modelinde büyük indirime gitti

Otomobil devi 8 modelinde büyük indirime gitti
Dünyanın önde gelen elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD, en çok satılan sekiz modelinde büyük indirime gitti. BYD, Türk tüketicisiyle buluşmak için gün sayıyor.

2022’de dünyanın en çok satılan elektrikli araç markası unvanına sahip olan BYD (Build Your Dreams), 2023’ün ilk yarısında da adından söz ettirmeye devam ediyor. Türk tüketicisiyle buluşmak için gün sayan BYD, Eylül ayında Türkiye'de satışa sunulacak. BYD, ALJ Türkiye distribütörlüğünde pazara giriş yapacak ve bu yılın son çeyreğinde elektrikli modellerini satışa sunmaya başlayacak.

byd-elektrikli-otomobil-turkiye-1.jpg

Elektrikli araçlar ve bataryalar konusunda uzman olan şirket, Çin’de üst üste 9 yıldır, globalde ise son 2 yıldır en fazla yeni nesil enerjili binek araç satan marka olmayı başardı. Çin'in en büyük elektrikli araç üreticilerinden BYD, rekor teslimatların yardımıyla ikinci çeyrekte kârını yüzde 145 artırdı.

LİDERLİĞİNİ KORUDU

ekran-goruntusu-2023-09-01-085830.png

Bu yılın başlarında Çin'in en çok satan otomobil markası olarak Volkswagen'i geçen BYD, yılın ilk yarısında liderliğini korudu. İkinci çeyrekte BYD, geçen yıla göre yüzde 98 artışla 703 bin adet yeni enerji aracı (elektrikli ve hibrit) teslim etti. Bu büyüme, otomobil üreticisinin gelirinin yüzde 67 artışla 21.4 milyar doların üzerine çıkmasına yardımcı oldu.

TÜRKİYE PAZARINA GÜÇLÜ GİRİYOR

ekran-goruntusu-2023-09-01-090125.png

Geniş elektrikli ürün gamı, premium tasarımı ve öncü batarya teknolojileriyle bir dünya devi olan BYD, Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca BYD'nin, ikinci çeyrekte kârının iki kattan fazla artarak 933 milyon dolara yükseldiği gözlemlendi. Bu, BYD'nin 1 milyar dolar ile 2022'nin dördüncü çeyreğinden sonra en yüksek ikinci çeyrek kârı için yeterli oldu. Yılın ilk yarısındaki net gelir, BYD'nin Çin'in elektrikli araç pazarındaki liderliğini genişletmesiyle yüzde 204,7 arttı.

8 MODELİNDE BÜYÜK İNDİRİME GİTTİ

ekran-goruntusu-2023-09-01-090227.png

Global olarak çevreci teknolojileri otomobillere adapte etmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefleyen BYD Auto, en çok satan sekiz modelinde büyük indirime gitti. Önceki versiyonlara göre yüzde 4 ila yüzde 25 daha düşük fiyatlarla yeni sürümleri piyasaya süren BDY’nin, otomobil üreticisinin ikinci çeyrek marjları hâlâ yüzde 18,7.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.