Onlarca kişiyi dolandırılan şüpheliler yakalandı

Onlarca kişiyi dolandırılan şüpheliler yakalandı
Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda 65 kişiyi dolandıran şüpheliler yakalandı.

Sakarya merkezli gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, internet siteleri üzerinden arsa satışı yaptıkları iddia edilen ve sahte ilanlarla kapora almak suretiyle 65 kişiyi 3 milyon 200 bin lira dolandıran 12 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlar Sakarya, Samsun, Diyarbakır ve Ankara'da eş zamanlı olarak düzenlendi.

Şüphelilerin, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçu işledikleri belirtildi. İnternet sitelerinden arsa satışı yapmak isteyen vatandaşlara ait ilanları kopyalayıp sahte ilanlarla iletişime geçerek kapora talep ettikleri ve bu yolla farklı illerde ikamet eden 65 vatandaşı dolandırdıkları ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında gerçekleştirilen aramalarda, suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda cep telefonu ve sim kart ile bir adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 28 adet fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan 12 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 7 şüpheli tutuklanırken, 5 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.