'Onlar sayesinde kazanıyoruz' diyen patron çalışanlarına 25 maaş ikramiye verdi

'Onlar sayesinde kazanıyoruz' diyen patron çalışanlarına 25 maaş ikramiye verdi
Ünlü otomobil şirketi, Kurban Bayramı dolayısıyla çalışanlarına 25 maaş ikramiye vereceğini duyurdu.

Metin GÜREŞ/KAMU SON HABER

Otomobil sektörünün önde gelen markalarından olan Çek Cumhuriyeti merkezli Skoda'nın Türkiye distribütörü Yüce Auto A.Ş.'nin sahibi Ahmet Yüce, Kurban Bayramı dolayısıyla çalışanlarına 25 maaş ikramiye vereceğini açıkladı.

Ahmet Yüce, Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci'ye konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yüce, konuşmasında ayrıca Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) 10.100-10.400 TL asgari ücret teklifini de değerlendirdi.

Yüce Auto-Skoda patronu Ahmet Yüce'nin açıklamaları şöyle:

"ONLAR SAYESİNDE KAZANIYORSAK PAYLAŞMAYI BİLMELİYİZ"

İşverenlerin bunu çalışanlarına nasıl reva gördüğünü anlamıyorum. Bunun pazarlığı yapılır mı! Çalışanlar bizim ailemiz. Onlar sayesinde kazanıyorsak paylaşmayı bilmeliyiz. TİSK'in teklifinden hiç memnun değilim, kınıyorum. Her şeyi devletten beklememek lazım, devlet de zaten gerekenleri yapıyor.

"ÇALIŞANIN HAKKINI KORUYACAKSINIZ"

Sesini çıkartmayan büyük grupları, özel sektörü de gerçekten anlamıyorum. Kardeşim çalışanın hakkını koruyacaksınız. Ben konuşuyorum çünkü onlar bizim ailemizin ferdi ve haklarını savunuyorum. Bakıyorum bu konuda biz ve Doğuş'tan başka öne çıkan da yok.

25 MAAŞTAN FAZLA İKRAMİYE VERİLECEK

Ahmet Yüce'ye 2022 yılında verilen 25 maaş ikramiyesi sorusu da soruldu. Özpeynirci'nin bu sorusuna Yüce, "Tabii ki vereceğiz, hatta fazlasını bile. Her zaman çalışma arkadaşlarımın yanındayım, diğer şirketler de bunu yapmalı." dedi.

ahmet2.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.