Emekli maaşı ve bayram ikramiyesinde detaylar belli oldu

Emekli maaşı ve bayram ikramiyesinde detaylar belli oldu
Emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin hesaplara ne zaman ve ne kadar yatırılacağı gündemdeki sıcaklığını koruyor. Öte yandan, maaşların hesaplara yatırılacağı tarih ve rakam da netleşti. İşte ayrıntılar...

Canan İSPİR/KAMU SON HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından asgari ücret ve memur maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Ülkemize on yıllar boyunca hizmet etmiş, bu uğurda saçlarını ağartmış emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

Asgari ücret komisyonunun zam çalışmalarına başladığını belirten Erdoğan, "İnşallah tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir neticeye ulaşacağımıza inanıyorum. Memur maaş artış oranlarıyla ilgili Meclis sürecini yakında başlatıyoruz. Grubumuzun, Meclis'in takdirine sunacağı ilk hususlardan biri bu olacaktır" ifadelerini kullandı.

RAKAM VE ÖDEME TAKVİMİ BELLİ OLDU

Ağustos ayına kadar devam edecek olan kabine toplantılarının esas gündeminde ekonomi ve maaş düzeltmeleri olacak. Bununla birlikte emekli maaşı ve bayram ikramiyesi de masaya yatırılacak.

Öte yandan, konuya ilişkin planlanan masadaki rakamlar ve ödeme takvimi ne netleşti. Tahsis numarasına göre tarihlerin değişkenlik gösterdiği liste belli oldu. İşte numara numara o liste ve ücretin alınacağı tarih...

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde
7 olanlar ayın 18'inde
5 olanlar ayın 19'unda
3 olanlar ayın 20'sinde
1 olanlar ayın 21'sinde
8 olanlar ayın 22'sinde
6 olanlar ayın 23'ünde
4 olanlar ayın 24'ünde
2 olanlar ayın 25'inde
0 olanlar ayın 26'sında

MAAŞ ZAMMI İÇİN KONUŞULAN RAKAM ORTAYA ÇIKTI

Yapılacak emekli zammına ilişkin milyonlar merak ederken, rakamlar da netleşmeye başlandı. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 5 aylık enflasyon oranı belli olurken bu orana Haziran ayı enflasyon verisinin eklenmesi ile 6 aylık oran belli olacak. Bu orana refah payı artışı da eklenince emeklinin alacağı zam oranının % 30-35 seviyelerine çıkması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.