Ömer Bolat açıkladı 'Filistin ile ilgili flaş karar

Ömer Bolat açıkladı 'Filistin ile ilgili flaş karar
Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabından Filistin ile ilgili alınan yeni kararı açıkladı.

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 35 bine yaklaştı.

Saldırılar katliama dönüşürken İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüyor. Türkiye'de İsrail'e yönelik ticari yaptırım uygulama kararı almıştı. Kamuoyunda yükselen tepkiler üzerine hükümet İsrail ile yapılan ticarette bazı yaptırımlar uygulamaya başladı.

thumbs-b-c-9f98edcc9d3f5fbbe20f777d55af672c.webp

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e ihracata, inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunda kısıtlama kararını alındığını açıklamıştı.

İsrail'e uygulanan yaptırımın yanı sıra Filistin'e destek verilmeye devam ediyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat Filistin ile ilgili alınan yeni kararı sosyal medya hesabından açıkladı.

X hesabı üzerinden açıklama yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Filistin Milli Ekonomi Bakanı ile geçen Aralık ayındaki görüşmede alınan karar neticesinde Filistin’den yapılan gümrük vergisinden muaf hurma ithalatı kotasını 5 bin tona yükselttiklerini açıkladı.

bolat-uubm-cover-jpg.webp

KOMİTE KARARI YAYIMLANDI

Filistin’in en önemli ihraç ürünlerinden olan hurmanın Filistin ekonomisine katkısını önemli olduğunu ifade eden Ömer Bolat, Filistin'in talebinin ötesinde, daha önce 3 bin ton olan miktarı 5 bin tona yükselttikleri ortaklık Komitesi kararı yayımlandığını açıkladı.

Söz konusu kararın Filistin ekonomisine sağlayacağını dile getiren Ömer Bolat bu katkının hayırlı olmasını diledi. Öte yandan Bolat, "Her konuda Filistinlilerin taleplerini öncelikle ve tüm imkanlarımızı kullanarak karşılamaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim." ifadelerini kullandı.

asdadsasdads.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.