Ölümcül hastalığa yol açtığı tespit edildi 'Marketlerden 60 markanın ürünü toplatıldı'

Ölümcül hastalığa yol açtığı tespit edildi 'Marketlerden 60 markanın ürünü toplatıldı'
Son zamanlarda can kayıplarına ve hastalıklara yol açan bir salgınla ilgili olarak yetkili kurumlar harekete geçti.

İlk olarak 2014 yılında tespit edilen listeria salgını, en az 26 kişinin hastalanmasına ve bunlardan ikisinin hayatını kaybetmesine neden oldu. ABD'li yetkililer salgının kaynağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu salgın, özellikle peynir gibi birçok süt ürününü etkiledi. Bozulmuş gıdaların tüketilmesiyle ortaya çıkan salgının kaynağı belirlendi. Peki, listeria salgınından korunmak için neler yapılmalı? Yetkililer, listeria konusunda uyarılarda bulundu...

Listeria salgınının kaynağına dair Aralık ayında yeni gelişmeler yaşandı ve soruşturma yeniden başlatıldı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) son bulgularına göre, salgın bir markanın ürettiği yumuşak peynir ve diğer süt ürünleriyle ilişkilendirildi.

listerim.jpg

Bu salgın, 26 kişinin hastalanmasına ve 2 kişinin ölümüne neden olan listeria gıda zehirlenmesi salgını olarak belirlendi.

Pazartesi günü, şirket 60'tan fazla marka adı altında sattığı yumuşak peynir, yoğurt ve ekşi krema gibi ürünleri toplattı. Bu ürünler, ülkenin önde gelen marketlerinde ve birçok satış noktasında bulunmaktaydı.

Listeria enfeksiyonları ciddi hastalıklara ve bazı durumlarda ölüme yol açabilmektedir. Özellikle hamileler, 65 yaş üstü kişiler ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar risk altındadır. Belirtiler genellikle bozulmuş gıdaları tükettikten sonra ortalama iki hafta içinde ortaya çıkar; bunlar arasında kas ağrıları, ateş ve yorgunluk yer alır. Ancak belirtilerin daha erken veya daha geç başlaması da mümkündür.

yaman-peynircilik-ve-tam-yagli-beyaz-pey-e889.jpeg

CDC, bu ürünleri satın alan tüketicilere, ürünleri derhal atıp buzdolabını, tezgahları ve diğer temas alanlarını temizlemelerini önermektedir. Çünkü listeria buzdolabında hayatta kalabilir ve diğer gıdalarla veya yüzeylerle temas ederek bulaşabilir.

turkish-food-cheese-peynir-tulum.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.