Ölüm kavşağına ‘Sinyalizasyon’ talebi

Ölüm kavşağına ‘Sinyalizasyon’ talebi
Çok sayıda kazanın gerçekleştiği Gökova kavşağı için yöre halkı tarafından sinyalizasyon sisteminin yapılması istendi.

Cumartesi günü meydana gelen ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği kaza sonrası yöre halkı Gökova-Köyceğiz karayolu Gökova kavşağına bir an önce sinyalizasyon sisteminin yapılmasını talep etti.

Geçen yıllarda da çok sayıda maddi hasarlı, yaralanmalı ve ölümlü trafik kazasının yaşandığı karayolu üzerindeki Gökova Kavşağı, Muğla’nın en yoğun trafik akışına sahip yollardan biri.

aw065064-02.jpg

Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye, Seydikemer ve Antalya’ya ulaşımın sağlandığı karayolu üzerindeki Gökova Mahallesi yol ayrımı özellikle geceleri sürücüler büyük tehlike atlattığı açıklandı.

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Cumartesi günü iki aracın karıştığı kazada 5 kişi yaşamını yitirmesi, kavşağı yine gündeme taşıdı.

Kavşak ile ilgili olarak Gökova Mahalle Muhtarlığı ve Ula Belediyesi’nin Karayolları Bölge Müdürlüğüne sinyalizasyon ışıklarının takılması için başvuru yaptıkları öğrenildi. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Gökova-Marmaris kavşağında sinyalizasyon bulunması nedeniyle ve mesafenin de 300 metreden düşük olduğu gerekçesi ile bugüne kadar sinyalizasyon sistemi takılmasına sıcak bakmadığı öğrenildi.

aw065064-04.jpg

Mahalle sakinleri sadece Gökova kavşağı değil, yanı yol üzerindeki Ataköy kavşağının da büyük tehlike oluşturduğunu belirterek Kaymakamlık ve Valiliğin bu ki kavşağa bir an önce çözüm üretmesi gerektiğini, aksi takdirde yeni ölümlerinin yaşanmaması için yolu trafiğe kapatma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladılar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.