Öğretmenlere yeni sınav görevi

Öğretmenlere yeni sınav görevi
Öğretmenlere yeni sınav görevi geldi. 20 Ağustos'ta gerçekleşecek ALES'te görev almak isteyen öğretmenler 2 Ağustos'a kadar başvurularını yapabilecek.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) milyonlarca öğretmeni ilgilendiren güzel haber geldi. 20 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nda (ALES) öğretmenlere sınav görevi verildi. Görev almak isteyen öğretmenler için başvuru ekranı açıldı. ALES sınavı için gözetmen, yedek gözetmen ve salon başkanı olmak isteyen öğretmenler, 2 Ağustos 2023 tarihine kadar GİS sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

İŞTE SINAV ÜCRETLERİ

ÖSYM tarafından görevlendirilecek öğretmenlere aynı zamanda ek gelir sağlayan bu uygulamada 2023 Aralık ayına kadar yapılacak sınavlarda salon başkanına 663 TL, gözetmene 588 TL, yedek gözetmene 529 TL, bina sınav sorumlusuna 913 TL, bina sınav sorumlusu yardımcısına 779 TL, bina yöneticisine 779 TL verilecek. Öğretmenler, belirtilen ücretler doğrultusunda sınav görevlerini üstleneceklerdir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.