Öğrencilere vergisiz (ÖTV'siz) telefon satışı ne zaman başlayacak, hangi modelleri kapsayacak?

Öğrencilere vergisiz (ÖTV'siz) telefon satışı ne zaman başlayacak, hangi modelleri kapsayacak?
Öğrencilerin merakla beklediği vergisiz (ÖTV'siz) telefon satışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Seçimler öncesinde vergisiz telefon vaadinde bulunan Erdoğan gençlerin beklediği uygulama ile ilgili tarih vermemişti.

Peki öğrencilere vergisiz (ÖTV'siz) telefon satışı ne zaman başlayacak, vergisiz telefon satışlarından kimler hangi koşullarda yararlanacak.

Üniversite öğrencileri gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar satın almalarında uygulanacak vergi muafiyetinin ayrıntıları belli olmaya başladı. İşte öğrencilere vergisiz telefon (ÖTV'siz) çalışmasında son durum...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Genel Seçimleri öncesinde gençlere ilk alacakları cep telefonu ve bilgisayarlarda vergi alınmayacağı konusunda açıklamalar yaparak gençlerin oyunu istemişti. Seçim sonrası yaşanan ekonomik kriz ile birlikte zorluk yaşayan öğrenciler de vergisiz telefon ve vergisiz bilgisayar almak üzere beklemeye başlamıştı.

Aylar sonra konuyla ilgili ilk açıklama bugünkü Kabine Toplantısının ardından geldi. Erdoğan vergisiz telefon konusunda yine tarih vermezken bir sonraki kabine toplantısında ayrıntıların belli olacağını söyledi. Gençlere vergisiz bilgisayar konusundan ise hiç bahsetmedi.

CEP TELEFONU DEDİ ANCAK VERGİSİZ BİLGİSAYARDAN BAHSETMEDİ

Erdoğan, üniversite öğrencilerine 10 GB internet ve cep telefonu desteğine ilişkin detayların bir sonraki Kabine Toplantısı'nda ele alınacağını açıkladı. Ancak seçim öncesinde söylendiği gibi öğrencilerin beklediği vergisiz bilgisayar satışlarına yönelik bir açıklama gelmedi.

Öğrencilere vergisiz (ÖTV'siz) telefon satışının başlangıç tarihi ve hangi telefonları kapsayacağı ise yine açıklanmadı.

VERGİSİZ TELEFONLARDAN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Vergisiz telefonlardan yüksekokul ve açık öğretimde okuyanlar dahil 7 milyon öğrencinin yararlanabileceği belirtiliyor.

Erdoğan, üniversite öğrencilerine 10 GB internet ve cep telefonu desteğine ilişkin detayların bir sonraki Kabine Toplantısı'nda ele alınacağını açıkladı.

HANGİ MODELLERİ KAPSAYACAK?

Vergisiz modeller Türkiye'de üretilen telefonları kapsaması bekleniyor. Türkiye'de üretilen modeller arasında ise Samsung ve General Mobile bulunuyor. Çok satılan Huawei ve Apple marka telefonların ise listede olmaması öğrenciler tarafından tepki ile karşılanıyor.

EVLENECEK GENÇLERE UYGUN KREDİ

Erdoğan ayrıca Aile ve Gençlik Bankası aracılığı ile evlenecek gençlere uygun şartlarda kredi konusu üzerinde çalıştıklarını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.