Öğrencilere 10 GB ücretsiz internet desteği

Öğrencilere 10 GB ücretsiz internet desteği
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sistemi üzerinde öğrencilere yapılacak olan 10 GB ücretsiz internet desteği ile ilgili detaylar bir kez daha gündem oldu.

Öğrencilere 10 GB ücretsiz internet desteği

Türkiye'de 26 yaşından küçük tüm öğrencileri yakından ilgilendiren kampanya duyuruldu. Yalnızca öğrencileri ilgilendiren duyuruda 10 GB ücretsiz internet desteği verilecek. Bunun üzerine öğrenciler araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, öğrenciler için geçerli olacak kampanya başvurularının tarihi ve başvuru şartları neler? İşte detaylar...

10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET DESTEĞİ İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

10 GB ücretsiz internet desteğinden faydalanmak isteyen 26 yaşından küçük öğrenciler, kimlik doğrulaması yaparak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapacak. Gelen başvurular sistem üzerinden değerlendirilecek ve öğrenciler tarafından girilen bilgilerin internet desteği şartlarını sağlaması durumunda sistem üzerinden kabul edilecek. Başvurusu kabul edilen veya reddedilen öğrenciye sistem üzerinden bilgi verilecek.

people-devices-internet.jpg

10 GB ücretsiz internet desteği başvuruları Bakanlık tarafından belirlenen tarihler arasında yapılacak. 14 Kasım Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanan bilgide “ İnternet desteğinden faydalanmaya ilişkin ilk başvurular, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren iki ay içinde yapılır” ifadesi kullanıldı.

10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET HANGİ OPERATÖRLERDE OLACAK?
Resmi Gazete’de yayımlanan bilgide ise “Başvurunun kabulü halinde, öğrencinin bilgileri ilgili mobil şebeke işletmecilerine bildirilir ve bilgilendirme sistem üzerinden sağlanır. Destek bedeli Bakanlık tarafından mobil şebeke işletmecilerine ödenir.” ifadeleri yer aldı. Dolayısıyla ücretsiz internet desteği tüm operatörlerde geçerli olacak.

BAŞVURU İÇİN ŞARTLAR NELER?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Ön lisans ve lisans öğrencileri destekten yararlanabilecek,
  • İnternet desteğinden örgün eğitim alanlar için geçerli olacak,
  • Başvuru tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almayanlar,
  • Daha önce bu destekten yararlanmayanlar faydalanabilecek,
  • Ayrıca yararlanmak için belirlenen takvimde başvuru yapılması koşulu aranırken telefon hattının öğrencinin üzerine olması gerekiyor.

12-001.jpg

10 GB İNTERNET KULLANILMAZSA BİR SONRAKİ AYA DEVREDER Mİ?

  • Destek, bir hatla sınırlıdır ve on iki ay boyunca ücretsiz ve aylık 10 cigabayt olacak şekilde yıllık 120 cigabayttır.
  • Kullanılmayan internet desteği bir sonraki aya devredilmez.
  • Öğrenci adına kayıtlı kullanıma açık bir hatla kullanılır.
  • İnternet desteği sağlandığı süre boyunca öğrenciye ait numaranın başka bir mobil şebeke işletmecisine taşınması halinde söz konusu destek sonlandırılır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.