Ödemeler hesaplara yatırıldı ! Mutlaka kontrol edin

Ödemeler hesaplara yatırıldı ! Mutlaka kontrol edin
Bakan Göktaş o ödemelerin hesaplara yatırıldığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen Evde Bakım Maaşı, ihtiyaç sahiplerinin düzenli destek alabilmesi için her ay düzenli olarak ödenmektedir. Bu desteğin Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara yatırıp yatırılmayacağı da vatandaşlar tarafından merak konusuydu. Bu konuya açıklık getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin 8 Nisan 2024 tarihi itibariyle hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Evde Bakım Maaşı tutarı, memur zammı dikkate alınarak her altı ayda bir güncellenmektedir. Ocak 2024 tarihi itibariyle evde bakım aylığı miktarı, 5 bin 98 liradan 7 bin 608 liraya yükseltilmiştir.

www.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tam bağımlı bireylerin ve ailelerin ekonomik yüklerini hafifletmek amacıyla her ay düzenli olarak ödenen Evde Bakım Yardımı'nı Ramazan Bayramı öncesinde 8 Nisan Pazartesi günü erken bir şekilde hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bu kapsamda, toplamda 4,2 milyar TL'nin üzerinde bir ödeme gerçekleştirilecektir.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında başlatıldığını ve engelli bireylerin aile yanında desteklenmelerini amaçladığını belirtti.

Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanan 561 bin vatandaş için sağlanacak olan toplam 4,2 milyar TL'lik destek, Türkiye'nin sosyal yardımlar ve engellilik alanındaki vizyonu doğrultusunda hayata geçmektedir.

resized-42d06-7aeb960fpara.jpgEvde Bakım Maaşı alan vatandaşlar, hesaplarına yapılan ödemeleri sorgulamak için SMS yöntemini kullanabilirler. Ziraat Katılım Bankası üzerinden BAKIYE yazıp, 4747'ye SMS göndererek bakiye takibi yapabilirler. Ancak unutulmamalıdır ki, operatörler tarafından 1 SMS ücreti alınacaktır. Evde Bakım Maaşı alan vatandaşlar için sunulan bu hizmet, sürecin şeffaf ve kullanıcı dostu bir şekilde ilerlemesini sağlamaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.