O uygulama resmen kaldırılıyor 'Meclis’e geleceği tarih belli oldu’

O uygulama resmen kaldırılıyor 'Meclis’e geleceği tarih belli oldu’
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yan dal mecburi hizmeti ile ilgili yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Esentepe Mahallesi'nde bulunan Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Koca, yan dal mecburi hizmeti konusunda yeni bir düzenleme yapılacağını belirtti.

"1-2 AY İÇERİSİNDE MECLİS AÇILDIĞINDA GÜNDEME GELMİŞ OLUR"

Bakan Koca, yan dal mecburi hizmetle ilgili düzenleme yaptıklarını da ifade ederek, "Özellikle ana dal uzmanlığının ardından yan dal uzmanlığını kazandıktan hemen sonra başlayabilmeyi ve devamında olan mecburi hizmetle ilgili sorumluluk taşımamayı, bu mecburi hizmetin kaldırıldığı bir düzenleme önümüzdeki 1-2 ay içerisinde Meclis açıldığında gündeme gelmiş olur." diye konuştu.

Bakan Koca "2 Ay İçinde Mecliste” Diyerek Yeni Düzenlemeyi Duyurdu! - Sivas Haberleri

"YAN DAL UZMANLIK İÇİN ZORUNLU OLAN MECBURİ HİZMET KALDIRILACAK"

Şu an yan dal uzmanlığı kazanıldığı takdirde mecburi hizmetin yarısı tamamlandıktan sonra başlanabildiğini anlatan Koca, "Yan dallarda uzmanlaşmayı cazip hale getirmek için bir düzenleme yapmayı planlıyoruz: Hâlihazırdaki uygulamada, hekim, yan dal uzmanlığını kazandıktan sonra, öncelikle, yaptığı ihtisasın gerektirdiği mecburi hizmetin yarısını tamamlamak zorunda. Bu mecburi hizmeti kaldırıyoruz. Yan dal uzmanlığını kazanan hekim, eğitimine hemen başlayabilecek. Yan dal eğitimi tamamlandıktan sonra ana dala ait kalan mecburi hizmet artık söz konusu olmayacak." ifadelerini kullandı.

fdfwe.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.