O tarihe dikkat Bir tarafa kar diğer tarafa sıcaklıklar geliyor

O tarihe dikkat Bir tarafa kar diğer tarafa sıcaklıklar geliyor
Hava durumu tahminlerinde son dakika bilgisi verildi. Meteoroloji raporuna göre, Doğu ve Batı farklı mevsimleri yaşayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahminleri yayınladı. Rapora göre; Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli çevrelerinde yağmur ve sağanak bekleniyor. Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kısımları ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. İç kesimlerde ise gündüz ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

CUMA GÜNÜNE DİKKAT: SICAKLIKLAR ARTIYOR

Genel olarak mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları, Cuma gününden sonra batı kesimlerden başlayıp artacağı ve kuzey, iç ve batı taraflarda zaman zaman mevsim normallerinin üstüne çıkacağı tahmin ediliyor.

MARMARA
Kırklareli ve çevrelerinde yağmurlu hava beklenirken, Marmara genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

İç kesimlerde gündüz ve gece saatlerinde sis bekleniyor ancak bölge genelinde az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Bölge genelinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kısımlarında ise sabah ve gece sularında pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı bulutlu, kuzey taraflarının ise yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin edilmekte. Gece ve gündüz sularında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Sinop ili hariç, yer yer çok bulutlu olan bölgenin iç taraflarında yağmurlu hatta karla karışık yağmurlu geçeceği ön görülüyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Bölgenin iç kısımlarında gece ve gündüz saatlerinde pus ve sis hadisesi ön görülüyor. Doğu kısmının kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında ise çığ tehlikesi bulunuyor.

DOĞU ANADOLU
Güney taraflarının yağışlı geçeceği tahmin edilmekte. Yağışlar ise genel olarak yağmur, güneydoğu kısımlarında ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.