Bir tatlı türü sanıyorduk ama toksinleri sünger gibi emiyor

Bir tatlı türü sanıyorduk ama toksinleri sünger gibi emiyor
Güzellikten hücre yenilenmesine kadar birçok faydası bulunan tahin helvasını bir özelliği daha ortaya çıktı.

Ülkemizde de üretilen ve beğeni ile tüketilen tahin helvasını bir faydası daha ortaya çıktı. Bir Akdeniz tatlısı olan tahin helvasının yüksek besleyici özelliği yanında yüksek temizleyici etkisi olduğu da belirlendi. Evet yanlış duymadınız. Günde bir kaşık tüketeceğiniz tahin helvası o gün içinde bedeninizde biriken toksin maddeleri sünger gibi emiyor.

tahih.webp

SUSAMLA GELEN MÜCİZE

Ana maddesi susam olan tahin helvası oldukça kuvvetli bir tatlı. Tahin helvası içerdiğini yüksek protein değeri ile insan vücudunda hücre bazında yenilenmeyi sağlıyor. Kasları ve dokuları onarıyor. Yüksek oranda lif içeren tahin helvası aynı zamanda sindirim ve bağırsak sistemini düzenliyor.

tahinhelvasi.jpg

Bilmiyor olabilirsiniz ama tahin helvasının içinde kalsiyum ve E vitamini de bol bol bulunuyor. Kalsiyum tahin helvası tüketenlerin kemik yapısını güçlendirirken, E vitamini ise cildi onarıyor. Hata cilt yüzeyinde yaralar bulunan kişilere tahin helvası yedirmek geleneklerimiz içinde de bulunuyor.

Lezzeti ile kendisini aratan tahin helvasının son olarak da insan vücudunda biriken zararlı toksinleri emerek atılmasına yardımcı olduğu ortaya çıktı. Ne deresiniz, bu kadar tatlı olmasa da tüketmek için çok neden var gibi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.