O mesleği yapanlara 500 bin TL faizsiz kredi

O mesleği yapanlara 500 bin TL faizsiz kredi
Kamu bankaları arasında yer alan Halkbank, yaptığı açıklamada o mesleklere özel yeni bir destek duyurdu.

Halkbank, geleneksel, kültürel ve sanatsal değeri olan meslek kollarının kaybolmaması için önemli bir adım attı. Bu meslek kollarında faaliyet gösteren ve "Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi" sahibi esnaf ve sanatkarlara, 500 bin liraya kadar faizsiz kredi fırsatı sunulacak. Bu adım, kültürel mirasın sürdürülmesine ve ekonomik destek sağlanmasına yönelik.

İŞTE KREDİ VERİLECEK MESLEKLER

Kaybolmaya Yüz Tutan Meslek Kollarında Faaliyet Gösteren Esnaf ve Sanatkarlara Kredi hakkında banka tarafından yapılan resmi açıklamada "193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 9'uncu maddesinde belirtilen, geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında

(el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığı’nca kabul edilen)

faaliyet gösteren ve “Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi” sahibi esnaf ve sanatkarlar % 100 faiz indirim imkanı ile kredi kullanabilmektedir" denilerek yararlanabilecek meslekler açıklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.