O isim hükümetin emekliler üzerindeki gizli planını açıkladı ‘Zam beklerken bakın akıllarda ne varmış’

O isim hükümetin emekliler üzerindeki gizli planını açıkladı ‘Zam beklerken bakın akıllarda ne varmış’
O isim SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı zammı ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıca hükümetin maaşlarla ilgili planını paylaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Ocak’ta Aralık enflasyon oranını açıklamasının ardından memur ve emeklisinin ile işçi ve Bağkur emeklisinin alacağı zam oranı belli oldu.

Aralık ayı enflasyonu yüzde 2,93 olurken yıllık enflasyon yüzde 64,77 oldu. Bu oranlarla birlikte 6 aylık enflasyon farkı 37,57 olarak hesaplandı.

Ayrıca bu rakamlarla birlikte memur ve emeklisinin maaş oranı netleşmiş oldu.

Memur ve memur emeklisinin zam oranı yüzde 49,25’lik olurken, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranı enflasyon farkı ile 37,57’de kaldı. Bu duruma SSK ve Bağkur emeklileri tepki gösterirken beklentilerde beraberinde geldi.

paralar-bugun-hesaplarda-e-devlet-ten-kontrol-edi-5131202-1280x720-3-780x470-1280x720.jpg

EMEKLİLER ANKARA'NIN GÜNDEMİNDE

Emekli maaşlarına ek zam Ankara’nın gündeminin tepesine oturdu. Milyonlarca emekli hükümetin atacağı adımı bekliyor. Emekliye ek zamma ilişkin ilk Kabine toplantısında konunun görüşülmesi bekleniyor.

Halk TV’de Sinem Fıstıkoğlu'nun yayınına bağlanan Halk TV Ekonomi Editörü Olcay Aydilek konuya ilişkin bilgiler aktardı.

4a-4b-emeklileri-dikkat-dort-gozle-beklediginiz-tarih-verildi-1200-316393.webp

MAAŞLARDAKİ PLANI AÇIKLADI

Aydilek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin en düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL olanların, maaşlarının 10 bin – 10 bin 500 TL'ye enflasyon farkıyla çıkmasının ardından Ankara’nın gündeminde 11 bin TL'nin çok az konuşulduğunu ifade etti.

Ekonomi editörü Aydilek, açlık sınırının 14 bin 500 lira olduğunu ifade etti. Öte yandan Olcay Aydilek, hükümetin maaşlar üzerindeki planını da canlı yayında açıkladı.

Canlı yayında konuşan Olcay Aydilek, hükümetin maaşların baskılanarak, tüketimde yaşanacak düşüşle enflasyonu düşürmeyi planladıklarını açıkladı.

emekli.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.