O hisselere yatırım yapanlara kötü haber 'Uzman isim bu sözlerle uyardı'

O hisselere yatırım yapanlara kötü haber 'Uzman isim bu sözlerle uyardı'
İstanbul Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Burak Üstay, borsada gerçekleşen halka arzlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Borsa İstanbul’da halka arz furyası hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta 3 şirketin daha halka arz olmasının ardından İstanbul Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Burak Üstay’dan halka arzlara ilişkin çarpıcı bir değerlendirme geldi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre halka arz furyasının sürmeyeceğini düşündüğü belirten Üstay “Halka arz furyasının çok fazla devam edeceğini düşünmüyorum. Çünkü baktığınızda oradan da ciddi bir kaynak çıkışı oluyor, satışlar ciddi bir para çekilişine neden oluyor. Borsanın en büyük rakibi faizdir. O da oldukça cazip seviyelere yükseldi. Şu anda bile politika faizinin yüzde 35’te olduğu bir yerde rahatlıkla herhangi bir bankada yüzde 40’lı seviyelerde mevduat faizi alabiliyorsunuz. Yani aylık yüzde 3’e yakın hatta üzerinde faiz almak, risksiz bir gelir elde etmek piyasada mümkün olmaya başladı. Faiz anlamlı bir şekilde yukarıya çıkıyor, mevduat faizlerin yüzde 2,5-3 seviyesine oturmasından beri de borsada ciddi bir düzeltme hareketini görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.