O emeklilere yılda bir maaş ikramiye verilecek 'Resmen ilk adım atıldı'

O emeklilere yılda bir maaş ikramiye verilecek 'Resmen ilk adım atıldı'
Milyonlarca emekliye yılda bir maaş ikramiye verilmesi için ilk adım atıldı.

Türkiye’de yılbaşında emekli maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam yapılmasının ardından emeklilere her yıl 2 kez verilen bayram ikramiyesi de 3 bin TL’ye yükseltilmişti. Maaş ve ikramiyelere yapılan zam oranları emekliler tarafından yetersiz bulunurken, gözler hükümete çevrilmişti.

emekli-bin-tlye-bile-muhtac.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile emeklilere seyyanen zam taleplerini "tahrik" olarak tanımlamış bütçeye büyük bir külfet olacağı gerekçesiyle emeklilere daha fazla kaynak ayırmanın imkansız olduğuna vurgu yapmıştı.

thumbs-b-c-effe2dc330fd6689bbbe92b4f79f1b11.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekliler hakkında yaptığı açıklamanın ardından hükümet ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise “Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

TÜRK EMEKLİLERİ KISKANDIRACAK GELİŞME

İsviçre’de hükümetin büyük bir külfet olacağı gerekçesiyle karşı çıktığı emeklilere her yıl bir maaş ikramiye verilmesi yönündeki düzenleme için yapılan referandum oylamasından yüzde 60 oranında “Evet” sonucu çıktı. Referandumda emeklilik yaşının 65’ten 66’ya çıkması da yüzde 75 gibi bir oranla reddedildi.

218500.jpg

İsviçre’de en yüksek devlet emeklilik maaşı 2. 760 dolar tutarında ve çoğu kişi bu miktarın İsviçre’de yaşamaya yetmediğini ifade ederken özellikle ülkenin Cenevre ve Münih kentlerindeki yaşam maliyeti dünyanın en yüksek oranlarından birine sahip.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.