Niğde’de dinozor fosili bulundu

Niğde’de dinozor fosili bulundu
Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde yol kenarında bulunan ve uzunluğu yaklaşık 20 metre olan ardışık fosile benzeyen kemiklerin 'dinozor fosili' olduğu iddia edildi.

Bir yurttaşın dinozor fosili bulduklarını ileri sürerek, fosillerin incelenmesini talep etmesiyle başlayan olay, Niğde Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenmeye alındı. Elektrik işçisi Dursun Tekeli tarafından Başmakçı Köyü'nde fark edilen fosile benzeyen kemikler, bölgede yapılan çalışmaların ardından dikkat çekti.

Fosilleşmiş kemik yapılarını bulduğunu belirten Tekeli, kemik parçalarının nesli milyonlarca yıl önce yok olduğu bilinen dinozor iskeleti olabileceğini iddia etti. Tekeli, "Arkadaşlarla telleri çekerken fark ettim. Yetkililere bildirdim. Uzun bir hayvana ait olduğunu tahmin ettik, dinozor olabilir yaklaşık 25 metreye yakın bir mesafesi var. Yakın bir zamanda oluşan bir şey değil, fosilleşmiş artık kemikler. Ben belgesel kanallarını çok izlerim bu tür şeylere merakım var dikkatimi o yüzden çekti" şeklinde konuştu.

Ardışık sıralanan ve yaklaşık 20 metre uzunluğundaki fosile benzeyen kemiklerin yapılacak incelemenin ardından ne olduğu netlik kazanacak. Niğde Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilecek olan incelemenin sonuçları, fosillerin gerçekten dinozor fosili olup olmadığını ortaya koyacak. Bu önemli keşif, bölgede bilim insanlarının ve araştırmacıların dikkatini çekmiş durumda ve sonuçlar merakla bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.