Netflix'ten kritik adım: 25 yıllık hizmeti kaldırdığını duyurdu!

Netflix'ten kritik adım: 25 yıllık hizmeti kaldırdığını duyurdu!
Dijital içerik platformlarının önde gelenlerinden olan Netflix, 25 yıllık hizmetini durdurduğunu duyurdu. İşte detaylar...

ShiftDelete.Net''te yer alan habere göre; Film ve dizi severlerin en çok tercih ettiği platformlardan biri olan Netflix, 25 yıldır sürdürdüğü DVD operasyonlarını iptal edeceğini duyurdu. Evlere yıllardır DVD kiralayan Netflix, 25 yıllık hizmetini durduracak.

ABD’de evlere fiziksel film/dizi kiralayarak kurulan Netflix, yaklaşık 25 yıldır bu hizmetini devam ettirmeye çalışıyordu. Fakat yayın devi, dünyanın dört bir tarafında milyonlarca kullanıcıya ulaştığını belirterek, DVD ile film dağıtma işini askıya alacağını söyledi.

OPERASYONLAR DİJİTAL OLARAK DEVAM EDECEK

Netflix, 25 yılı aşkın bir süredir devam ettirdiği DVD-posta hizmetini sonlandırıyor. Şirket CEO’su Ted Sarandos tarafından hazırlanan blog gönderisinde son DVD’lerin 29 Eylül’de gönderileceği duyuruldu. Netflix’in tüm operasyonları dijital olarak devam edecek.

Konuyla ilgili konuşan Sarandos, DVD’lerin insanların evde dizi ve film izleme biçiminde devrim yarattığını söyledi. Ayrıca internet yayıncılığının da önünü açtığını kabul etti. Ek olarak DVD’ler, Netflix’in kendi yapımlarını hazırlamasına yönelik ilk adımını temsil ediyordu.

Netflix, 1998 yılında evlere video kaset kiralamaya başlayarak film/dizi siparişi almayla başladı. Talep edilen DVD’leri müşterilerine gönderiyordu. Fakat internet yayıncılığının gelişmesi, DVD’lere yönelik ihtiyacı ortadan kaldırdı.

Aslında DVD üzerinden film dağıtılmasının önemli bir yeri bulunuyor. Günümüzde birçok eski film, yalnızca DVD’de yer alıyor. Dijital ortama aktarılmadıkları için nostaljik film sevenleri daha mutlu ediyordu. Fakat DVD hizmeti 29 Eylül’den itibaren tamamen iptal edilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.