NASA paylaştı Evreni hiç bu kadar net görmediniz

NASA paylaştı Evreni hiç bu kadar net görmediniz
NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu ve Hubble Uzay Teleskobu, güçlerini birleştirerek evrenin en net ve renkli görüntüsünü ortaya çıkardı.

MACS0416 olarak bilinen bir galaksi kümesini incelemek için NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu ve Hubble Uzay Teleskobu kullanıldı.Evrenin en renkli görüntüsünün elde edildiği fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu.

NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu ve Hubble Uzay Teleskobu MACS0416 olarak bilinen geniş bir galaksi kümesini incelemek üzere bir araya geldi. Ortaya çıkan pankromatik görüntü, görünür ve kızılötesi ışığı birleştirerek evrenin şimdiye kadar çekilmiş en renkli ve net görüntüsünü oluşturuyor.

sagsgasgs-001.jpg

Görüntü, yalnızca her iki uzay teleskobunun gücünü birleştirerek yakalanması mümkün olan zengin ayrıntıları ortaya koyuyor.

Görüntüyü oluşturmak için genel olarak ışığın en kısa dalga boyları mavi, en uzun dalga boyları kırmızı ve orta dalga boyları yeşil renklerle kodlanmıştır. Bu renkler galaksi uzaklıkları hakkında ipuçları veriyor. En mavi galaksiler nispeten yakın olurken daha kırmızı galaksiler daha uzak olma eğilimindedir.

2344442-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.