Dünya’dan sonraki yeni yuva Kızıl Gezegen olabilir

Dünya’dan sonraki yeni yuva Kızıl Gezegen olabilir
Bilim insanları, Dünya haricinde insanlığın nerede nefes alabileceğini araştırıyordu. Son sonuçlar yapay zeka botu tarafından değerlendirildi ve ilginç bir sonuç ortaya kondu.

Yıllardır araştırılan Mars’ta yaşamın olup olmayacağı konusuna son noktayı bir yapay zeka botu koydu. Bir kimyagerin bile 2 bin yılda çözemeyeceği sorun kesinliğe kavuştu ve Mars’ta yaşanabileceği onaylandı. Sonuçlara göre, Dünya’dan sonraki yeni yuva Kızıl Gezegen olabilir.

KAYA ÖRNEĞİNDE OKSİJEN BULUNDU

Bilim insanları, Mars’tan elde edilen kaya örneğinde oksijenden izlere rastladı. Bu sonucun ardından başlatılan çalışmalar da Mars’ta yaşamanın mümkün olduğu yönünde.

mars2.jpg

İnsanlığı Dünya üzerinden bambaşka bir gezegene taşımak kulağa hayal gibi gelse de, bilim insanlarının son çalışmalarıyla bunun imkansız olmadığı gözler önüne serildi. Daha önceki araştırmalara göre Mars’ta oksijen eksikliği, insanların burada yaşayabilme ihtimalini yok ediyordu. Ancak bir kayada bulunan oksijenle birlikte bilim insanlarının umutları neredeyse tamamen yeşerdi.

YAPAY ZEKA BOTUNDAN DESTEK

Bulunan kayayla ilgili çalışmalarda, bir kimyagerin 2 bin yıldan fazla zamanı olsa bile çözemeyeceği türden bulguları yapay zeka robotu iki ay içinde çözdü. Yapay zekâ, beş çeşit Mars gök taşı kullanarak, sürekli olarak oksijen üretebilen ve Mars’ta -37C sıcaklığa dayanabilen bir çalışma modeli oluşturmayı başardı.

mars3.jpg

Araştırmayı gerçekleştiren ekipten Prof. Luo Yi, “Yapay zekâ kimyacısı, disiplinler arası iş birliğine dayanıp Mars malzemesini kullanarak yenilikçi bir şekilde OER katalizörünü sentezledi” ifadelerini kullandı.

Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Profesör Jun Jiang ise şunları söyledi: “Bu tür araştırmalar geniş ilgi görüyor. Organik/inorganik malzeme sentezi ve keşfinde hızlı bir gelişme yaşanıyor. Gelecekte insanlar bir yapay zekâ kimyagerinin yardımıyla Mars’ta bir oksijen fabrikası kurabilirler. Bu çığır açan teknoloji bizi Mars’ta yaşama hayalimize bir adım daha yaklaştırıyor.”

Çalışma bulguları Mars’ta insanların nefes alabileceği umutlarını yeşertiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.