NASA 3 korkutucu videoyu yayınladı: Türkiye'yi zehirli bulutlar sardı!

NASA 3 korkutucu videoyu yayınladı: Türkiye'yi zehirli bulutlar sardı!
NASA, karbon salınımına ilişkin dikkat çeken üç video yayınladı. İşte iç karartıcı ayrıntılar...

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, Bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan beşeri faaliyetleri atmosferdeki karbondioksit miktarının artmasına sebep oldu.

Gündemden düşmeyen ve dünyayı tehdit eden iklim değişikliklerinin beraberinde söz konusu karbon salınımı ciddi bir hal aldı. NASA, karbon salınımıyla ilgili korkutucu 3 video yayınladı. Videoda vehamet gözler önüne serildi.

2021 YILI BOYUNCA SALINAN CO2

NASA’nın konuyla ilgili yayınladığı videolar karbon emisyonlarının ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Videolar, NASA’nın Bilimsel Görselleştirme Stüdyosu tarafından yayınlandı. Tüm kıtaları gösteren videolarda iklim değişikliklerinin nedenleri arasındaki sera gazının yıl içinde nasıl değiştiğini gözler önüne serdi.

NASA’nın yayınladığı videolar 2021 yılı boyunca salınan CO2’yi gösteriyor. İlk videoya baktığımızda Kuzey ve Güney Amerika’yı görüyoruz. Kirlilik ilk olarak daha çok ABD’nin Washington D.C. gibi yerlerin yer aldığı kuzeydoğuda karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra Amazon yağmur ormanlarının yer aldığı kısımlar yeşil olarak yer alıyor. Nedeni ise ağaçların gündüz karbonu emmesi.

Zaman geçtikçe ve kış geldikçe bu ağaçlar karbonu salıyor. Ayrıca videoda turuncu rengin oldukça fazla olduğu da dikkat çekiyor. Bu da kömür vb. kaynakların kullanımının fazla olmasının ne kadar büyük etkisi olduğunu bizlere gösteriyor.

İkinci videoda da Asya ve Avustralya yer alıyor. Bu görüntülerde Çin’in CO2’nin artan atmosferik yüküne karşı oldukça büyük katkısı olduğu görülüyor. Avustralya ise turuncululuk kısmında Asya’ya göre daha iyi gibi duruyor. Ancak ülke, 2021 yılında dünyada kişi başına en yüksek kömür emisyonun olduğu yer olarak açıklandı.

Söz konusu son video ise Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’yı gösteriyor. Türkiye’de bu ülkeler arasında yer alıyor. Ancak bu görüntülerde ise Suudi Arabistan ve Avrupa ülkelerinde salınan fosil yakıt emisyonlarının fazla olduğunu görüyoruz. NASA’nın yayınlamış olduğu bu videolar özellikle farkındalık yaratabilmek için oldukça önemli.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.