Naci Görür’den korkutan 2024 uyarısı '2 ilde büyük deprem bekleniyor

Naci Görür’den korkutan 2024 uyarısı '2 ilde büyük deprem bekleniyor
Prof. Dr. Naci Görür, 2024 yılının ilk uyarısını yaptı. Hakkari’de yaşanan peş peşe depremlerin ardından 2 bölgede depremin yaşanabileceğini açıkladı.

Hakkari’de yılbaşı geçesi peş peşe depremler meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün saat 19.37'de 4.4 büyüklüğünde, 19.52'de 3.5 büyüklüğünde, saat 20.06'da 4.5 büyüklüğünde ve saat 01.28'de 3.8 büyüklüğünde 4 deprem meydana geldi. Hakkari ve çevre illerde de etkili olan depremde vatandaşlar geceyi dışarda geçirmişti.

PEŞ PEŞE 4 DEPREM OLDU

Hakkari’de art arda gerçekleşen 4 deprem ile ilgili önemli uyarıda bulunan Yerbilimci. Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden 2 bölgeyi işaret etti. 2024’te deprem farkındalığının, deprem bilincinin ve deprem kültürünün daha fazla arttığı, Deprem Dirençli Yerleşim Alanları’nın inşa edildiği yeni bir yıl dileyen Naci Görür, Güneydoğu Anadolu fayındaki bindirme kuşağına dikkat çekti.

2 BÖLGEDE DEPREM OLABİLİR

ekran-goruntusu-2024-01-01-115842.png

Peş peşe yaşanan depremlerin Bitlis- Zagros Bindirme kuşağının içerisinde olabileceğini belirten Görür, bindirme kuşağında hareketlenmeler olabileceğini söyledi. Bu bölgede depremin olması mümkün çünkü Arap Levhası kuzeye doğru hareket ederek Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı diyen Görür, depremlerin ardından bir çok noktada heyelan yaşanabileceği konusunda uyardı. Ulaşımın kısıtlı olduğu olduğu Hakkari’de acil durumlarda kullanılabilecek alternatif yolların yapılması gerektiğini açıkladı.

“DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ”

Hakkari ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına ısrarla dikkat çeken Görür, Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ve Bingöl’de Deprem Dirençli Kentler faaliyetlerinin yapılması gerektiğinin altını çizdi. Japonya’da bugün gerçekleşen 7.4 büyüklüğündeki depremde kimsenin ölmediğini örnek gösteren Görür, depremden korkmamak gerektiğini ve depreme hazır olunması gerektiğini anlatarak “Ülkemizde deprem dirençli kentler istiyoruz” dedi.

ekran-goruntusu-2024-01-01-122601.png

ZAGROS FAYI NEREDEN GEÇİYOR?

Zagros bindirme fayı, İran'daki Zagros Bindirme Kuşağı'nın devamıdır. Doğudan batıya doğru Hakkari, Narlı, Kozluk, Beytüşşebap, Pervari güneyi, Çüngüş, Kulp, Lice kuzeyi, Ergani kuzeyi ve Çelikhan bölgelerinden geçmektedir.

ekran-goruntusu-2024-01-01-115827.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.