Mutfak lavabonuz bu malzemelerle tertemiz olacak 'Yağı kiri tek çırpıda yok ediyor'

Mutfak lavabonuz bu malzemelerle tertemiz olacak 'Yağı kiri tek çırpıda yok ediyor'
Mutfak lavaboları her türlü kir ve yağa maruz kalıyor. Evde bulunan malzemelerle lavaboda bulunan yağ, kir lekesi anında çıkıyor.

Lavabolar, en sık kullanılan alanlardan biri olduğu için lavabo temizliği banyo ve mutfak temizliğinde büyük bir öneme sahiptir. Lavabolar sıklıkla kullanıldığı için çok çabuk kirlenir. Ayrıca lavabo temizleme işlemleri çoğu zaman ihmal edilir. Ancak lavabonun içindeki ve etrafındaki nem nedeniyle mikroplar kolayca çoğalabilir ve yayılabilir.

İŞTE MUTFAK LAVABOSUNU TERTEMİZ YAPAN YÖNTEMLER

LAVABONUZU KABARTMA TOZU VE SİRKEYLE OVUN

Yaygın olarak koku giderici özellikleriyle bilinmesine rağmen kabartma tozu aslında çok hafif bir aşındırıcı görevi görür. Bu, lavabonuzun yüzeyini çizmeden lavabo pisliğini çıkarmak için idealdir. Öte yandan sirke süper asidiktir ve yağ ve mineral birikintileri gibi çıkarılması zor birikintileri çözdüğü bilinmektedir.

PAS LEKELERİNİ TUZLA ÇIKARABİLİRSİNİZ

Pas, göze çarpan lavabo lekelerinden biridir. Su kalitesi ve metale maruz kalma gibi bir dizi faktörden oluşur. Pas, çıkarılması zor olmasının yanı sıra, gıda işleme açısından güvenli olmayan bir malzeme olarak değerlendirilmektedir. Mutfak eşyalarınızın ve pişirme ekipmanlarınızın sıklıkla lavaboda olduğu göz önüne alındığında, pas oluştuğunu görürseniz temizlemeye zaman ayırmanız en iyisidir.

Limon suyuyla birleştirilen tuz oldukça iyi çalışır. Tek yapmanız gereken mutfak lavabonuza bir kat tuz serpmek. Daha sonra tuzun üzerine biraz taze limon suyu sıkın ve bu kombinasyonun iki saate kadar birlikte çalışmasına izin verin. Birkaç saat geçtikten sonra fırçanızı veya süngerinizi alıp lavaboya derinlemesine bir fırçalama yapabilirsiniz.

DÜZENLİ TEMİZLİK

Lavabonuzu düzenli olarak temizlemek, birikmiş kir ve bakterilerin oluşmasını engeller. Günlük veya haftalık temizlik rutinleri oluşturarak, lavabonuzu hijyenik tutabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.