Mültecilere ödeme kartı verilecek ‘Karar resmen duyuruldu'

Mültecilere ödeme kartı verilecek ‘Karar resmen duyuruldu'
Mültecilere ödeme kartı verilmesi için düğmeye basıldı. Milyonları ilgilendiren karar verildi.

Cenevre Mülteci sözleşmesine göre, Mülteci ırk, din, milliyet, kimlik, belirli bir sosyal gruba üyelik veya siyasi görüş sebebiyle zulüm görme korkusundan kaynaklı ülkelerine dönemeyen veya dönmek istemeyen kişilerdir.

Bu kapsamda dünyanın birçok ülkesinde mülteci bulunuyor. Özellikle Türkiye ve Avrupa ülkelerinde mültecilerin yoğun bir şekilde yaşadığı görülüyor.

Mülteciler kaldıkları yerlerde devlet tarafından bir takım destekler alıyor. Mültecilerin aldığı desteği bir yenisi daha eklendi.

irkciliga-hayir-hepimiz-gocmeniz-h110542-7cf65.jpg

ÇİPLİ KART VERİLECEK

Almanya’da koalisyon hükümetine mensup partiler, mülteciler için ödeme kartı çıkarılması konusunda anlaştı. Hükümetin parlamento gruplarının aylardır tartıştığı "kartlı ödeme" sistemi için karar çıktı.

Mültecilerle ile ilgili karar, SPD, Yeşiller ve FDP'nin iktidar grupları tarafından ortak bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

Almanya'ya iltica başvurusunda bulunan herkes bu sayede küçük bir miktar nakit cep harçlığı alabilecek. Ayrıca devlet yardımlarının büyük bir kısmı, daha sonra alışveriş yapmak için kullanılabilecek bir çipli kartta mültecilere tahsis edilecek.

multeci-1.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.