MTV gecikme zammına da zam geldi

MTV gecikme zammına da zam geldi
Trafik cezalarında yeni bir kararla Motorlu Taşıtlar Vergisi kamu alacakları kapsamındaki borç ödemesinin oranı yüzde 2.5'ten yüzde 3.5'e yükseltildi.

Kamu alacaklarında ödenmemiş borçların gecikme faizlerinin Resmi Gazete kararıyla artırıldığı öğrenildi. 14 Kasım 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe giren kararda, kamu ödemelerindeki gecikme zammının yüzde 2.5 oranından yüzde 3.5'e yükseltildiği belirtildi.

trafikkkd.jpg

Bu artış, TÜİK'in enflasyon rakamlarına dayanarak ayarlanan yeniden değerleme oranlarının üzerine eklenerek, devlete ödenmesi gereken vergi borçlarına uygulanacak. Henüz yapılandırılmamış ve son ödeme tarihi geçmiş tüm borçlar için geçerli olan bu oran, trafik cezaları, pasaport ve ehliyet ücretleri gibi çeşitli kamu borçları üzerinde etkili olacak şekilde tasarlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, son olarak 21 Temmuz 2022 tarihinde yüzde 1 artışla yüzde 2.5’e çıkarılan gecikme faizleri, 14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla yüzde 3.5’e yükseltildi. Değişiklik sonucunda, çok fazla trafik borcu olan kişilerin bu borçları geciktirmeleri durumunda karşılaşacakları oran yüzde 3.5’lik bir faiz olacak.

cuzdannd.jpg

SADECE GECİKME ZAMLARINI KAPSIYOR

Hükümet, idari para cezaları, vergi borçları ve diğer kamu alacaklarına uygulanan faiz ve gecikme zamlarında değişiklik yapma kararı aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, borç ödemelerinde uygulanan tecil faizi oranı yüzde 24’ten yüzde 36’ya yükseltildi. Tecil faizi, borcun vadesinin ödenmemesi durumundaki ek maliyeti ifade ediyor.

Değişikliklerin sadece gecikme durumunda görüleceği, gecikme zamlarında uygulanacağı, zamanında ödemelerde artış olmadığı da belirtildi.

trafikko.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.