Mısır'da camiye bombalı saldırı

Mısır'da camiye bombalı saldırı
Mısır'ın Ariş kentinde Ravda Camisi'ne yönelik saldırıda ölü sayısı 235'e, yaralı sayısı ise 109'a yükseldi.

Mısır'da camiye bombalı saldırı

Mısır'ın Kuzey Sina eyaletine bağlı Ariş kentinde bir caminin hedef alındığı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 235'e yükseldi.

Mısır devlet televizyonu Nile News’in haberine göre, Ariş'in Bi’r el-Abd ilçesindeki Ravda köyü camisinin hedef alındığı saldırıda ölü sayısı 235’e çıktı. Saldırıda 109 kişi de yaralandı. 

Bombalı saldırının ardından camide bulunanların otomatik silahlarla tarandığı kaydedildi. Saldırganların ambulansların köye gidişini engelleme girişiminde bulundukları da belirtildi. Ariş kentinin 20 kilometre doğusunda yer alan caminin bir tarikata ait olduğu bildirildi.  

3 günlük ulusal yas ilan edildi

Mısır Cumhurbaşkanlığı, ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, ilerleyen saatlerde Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve İstihbarat Başkanıyla bir güvenlik toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Son dönemde Mısır’da terör eylemleri özellikle hafta sonu tatili olan cuma günleri düzenleniyor. 

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana Sina'daki birçok ilde "terörist ve tekfirci" olarak nitelendirdiği unsurlara yönelik operasyonlar düzenliyor. Ülkenin kuzeyindeki Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve adını "Sina Vilayeti" olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis örgütü gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.