Güveyi, bakliyattan makarnadan uzak tutuyor: Tek bir kaşık yetiyor

Güveyi, bakliyattan makarnadan uzak tutuyor: Tek bir kaşık yetiyor
Evinizde sık sık güve problemi yaşıyorsanız bu taktiklerle güveden sonsuza denk kurtulabilirsiniz

Mutfak gün içerisinde en çok zaman geçirdiğiniz alan olmasına karşın, her ne kadar temiz olursa da olsun bazı saklama koşullarında bakliyat ve yiyeceklerin içerisinde güve oluşumu sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. hızlı çoğalan bu canlı türü, özellikle yavruyken, makarna gibi kuru ürünler, ekmekler, ve hatta giysileriniz için tehdit oluşturuyorlar.


Bu sebeple Güvelerin düşmesini önlemek önem arz ediyor. Eğer nasıl önlem alacağınızı bilmiyorsanız, bu yöntemler size yardımcı olarak güveleri evinizden sonsuza dek uzak tutmanızı sağlayabilir.


KURUTULMUŞ BİTKİLER
Kurutulmuş ezilmiş toz halindeki bitkileri, tek bir alanda birleştirin. Güveler lavanta defne yaprağı karanfil ve biberiye türü kokulardan nefret ederler. Öte yandan bu bitkilerin esansiyel yağ formlarını da mutfağınınızda bulundurabilir hem mutfağınızın güzel kokmasını sağlayabilir hem de güvelerin uzak durmasını sağlayabilirsiniz.

bak.jpg

Düzenli olarak süpürmek de uygulayabileceğiniz farklı bir alternatif…
Evinizi Güveleri çekebilecek tozdan ve kirden arındırmak düzenli olarak bakliyat dolabınız temiz tutmak bu küçük canlıları evinizden uzak tutacaktır yumurta ve larvaların büyüyüp gelişmesini önlemek için elektrik süpürgenizin içini tam olarak boşalttığınızdan ve bezleri tamamıyla arındırdığınızdan emin olmanız gerekiyor.


Öte yandan kıyafetleriniz içinse mümkünse sıcak su ve yüksek ısı kullanarak yıkama işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor ya da sıcaklığa maruz bırakılamayan giysilerdeki larva ve yumurtaları öldürmek içinse yine bir gün boyunca dondurucuda bekletmeniz gerekiyor. Bununla birlikte larva ve yumurtaları önleyebilecek bir diğer yöntem ise sirkeli suyla etrafı güzelce temizlemek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.