Milyonları ilgilendiren karar 1 Nisan'dan itibaren uygulanacak 'Bankalardan o mesaj gelmediyse dikkat'

Milyonları ilgilendiren karar 1 Nisan'dan itibaren uygulanacak 'Bankalardan o mesaj gelmediyse dikkat'
Vatandaşlar birçok ihtiyacını karşılamak için kredi kartına yönelebiliyor. Bu kapsamda kamu bankalarından kredi kartı kullanımı ilişkin bir karar geldi.



Nakite ihtiyaç duyulan dönemlerde kredi kartına yönelim olsa da kredi kartını avantajlı kılan alışverişlerinde taksit dönemi sona eriyor.

Kredi harcamalarındaki artışı kontrol altına almak adına gerçekleştirilen düzenlemeler neticesinde Nakit avans limitlerine %25 sınırı getirilirken, bu kapsamda yeni bir karara daha imza atıldı.

1 NİSAN’DAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Banka Dünyası’nda yer alan habere göre;Bu düzenleme ile birlikte , bireysel kredi kartları ile sağlık, gibi birçok alanda 1 Nisan itibari ile taksitlendirme yapılabilecek. Fakat giyim, market, elektronik gibi alışverişlerde bu imkan ortadan kalkıyor.

Ziraat Bankası, 1000-100.000 TL arası sağlık ve eğitim, 1.000-25.000 TL arası vergi ve sigorta ödemelerinde faizsiz 4 aya kadar taksit imkanı sunulacak. Öte yandan bu sektörlerdeki harcamalara kampanya dahiline girmeyen 500.000 TL’ye kadar olan tutarlar da yasal vadeler ile taksitlendirilebilecek.

Özel bankaların da bu yönde bir uygulamaya geçeceği konuşulsa da henüz resmi bir karar alınmadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.