Milyonlarca yatırımcıyı ilgilendiriyor! Dolarda o tarihe dikkat edin

Milyonlarca yatırımcıyı ilgilendiriyor! Dolarda o tarihe dikkat edin
Yeni yılın bitmesine sayılı günler kala milyonlarca yatırımcının gözü Dolar'ın yeni yılda izleyeceği yola çevrilmiş durumda.

Yeni yılın bitmesine sayılı günler kala milyonlarca yatırımcının gözü yeni yılla beraber Dolar’da yaşanacak gelişmelere odaklandı.

Asgari ücrettin açıklanması ile birçok vatandaş dolar üzerinde yaşanacak gelişmeleri merak etmeye başladı.

ABD dolarının öncü para birimleri karşısındaki değer kaybı son 5 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Dolarda yaşanan bu düşüşte, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi yapacağına dair güçlü beklentilerin etkisi olduğu öne sürülüyor.

dolar-4.jpg

Dolar endeksi, 28 Temmuz'dan bu yana en düşük seviye olan 101,34'e geriledi. Doların iki yıl sonra 2023'ü yüzde 2'lik bir gerileme ile kapatma olasılığını gündeme taşıyor. Geçtiğimiz iki yıl boyunca, dolarda faiz artışlarının etkisiyle oldukça güçlü bir performans gösterdiği göze çarpıyor.

FED'İN FAİZ ORANI YENİ YILDA NASIL OLACAK?

CMF Fed Watch verilerinde, yatırımcılar 2024 yılının ilk toplantısında Fed'in faiz oranını sabit bırakacağını belirtti. Yatırımcılar, ilk faiz indirimini Mayıs 2024'te yüzde 25 baz puanlık bir düşüşle yapılacağı konusunda tahminde bulunuyor.

Dolarda yaşanacak bir değer kaybı, küresel ekonomik dinamikler ve Fed'in politika adımlarıyla yakından ilgilendirildiğini belirtiyor.

borsa-2.jpg

Merkez bankasının faiz indirimine yönelik ön görüleri, doların zayıflamasına katkıda bulunan önemli bir faktör olarak düşünülüyor.

Doların anlık oranı 29,50 TL seviyesinde seyrediyor. Yeni yıl ve yükselen enflasyonla beraber nasıl bir yol çizeceği merak konusu oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.