Milyonlarca memurun beklediği haber geldi Memura ek zam beyannameye girdi

Milyonlarca memurun beklediği haber geldi Memura ek zam beyannameye girdi
AK Parti'nin seçim beyannamesinde memurlara ayrılan maddeler binlerce kamu görevlisinin sevinmesine yol açtı. İktidarın yerel seçimlerde büyük koz olarak değerlendirdiği memurlar için kesenin ağzını açtığı belirtiliyor.

AK Parti'nin 30 Ocak'ta açıklayacağı seçim beyannamesinde büyük kentlerde çalışan memurlara tazminat parası ödeneceği belirtiliyor. Memur kesiminin büyük ağırlığı ise 8 ilde çalışıyor. Diğer illerde çalışan memurlara göre daha çok gideri olan binlerce memur kendilerine ödenecek ek maaşın ne kadtar olacağına kilitlendi.

parahesap.webp

Kendilerine yapılan yüzde 42.6'lık zam nedeni ile SSK ve Bağ Kur emeklileri büyük hayal kırıklığı yaşarken hükümetin büyük kentlerde çalışan memurların sorunlarına eğilerek, büyükşehir belediyeleri için oy potansiyellerini artırma yoluna gideceği konuşuluyor. AK Parti'nin seçim beyannamesinde de memurlar için ayrılmış özel maddeler bulunuyor.

Hükümet kesenin ağzını açarak hem büyükşehirlerde çalışmak istemeyen ve sürekli tayin talep eden memurların önünü kesmek hem de büyük kentte çalışan memurların gider artışlarına destek olmak için yeni bir paket hazırlığına girişti.

paralar4.jpg

31 Mart'taki yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirleyen AK Parti'de sıra seçim beyannamesini açıklamaya geldi. Sabah gazetesinin haberine göre beyanname 8 ana başlıktan oluşacak ve bunlardan biri de memurlara ek tazminat ödemelerini içerecek.

AK Parti seçim beyannamesinin ana temasını ise depreme dirençli güvenli şehirler çalışmaları oluşturacak.

Beyannamede depreme dirençli şehirler, memurlara ek tazminat maddelerinin aynı sıra mahalle kreşleri ve sokak hayvanları maddeleri bulunuyor.

MEMURA BÜYÜKŞEHİR TAZMİNATI GELİYOR

AK Parti'nin seçim öncesinde büyükşehirlerdeki maliyetler üzerinde çalıştığı ve memura ne kadar ek tazminat verilmesi üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Büyük kentlerdeki ev kiraları diğer kentlerdeki kiraların neredeyse 2-3 katı olması nedeni ile bu 8 kentte çalışan memurların maaşlarının büyük bölümü barınma ihtilacına gidiyor. Bu nedenle birçok memur büyük kentlerde çalışmak istemiyor.

Daha önceki seçimlerde de AK Parti seçim beyannamesinde yer alan büyükşehir tazminatının bu kez genişletildiği ve yeni ekonomik şartların göz önüne alınarak hesaplandığı söyleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.