Milyonlarca çiftçinin beklediği başvurular başladı 'Tarihi kaçıranların bir şansı daha olmayacak'

Milyonlarca çiftçinin beklediği başvurular başladı 'Tarihi kaçıranların bir şansı daha olmayacak'
Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere sosyal medya hesabından önemli duyuru da bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuru ile Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dair önemli bilgiler paylaşıldı. Yapılan açıklamaya göre, 2024 üretim yılı için çiftçilere yönelik ürün yenileme başvuruları başladı.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne 2024 üretim yılı için başvuruda bulunmak isteyen çiftçiler, başvurularını 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Ayrıca, başvurularını bizzat İl/İlçe Tarım Orman Müdürlüklerinden yapmak isteyen çiftçiler de bu hizmetten faydalanabilecekler.

Yapılan duyuruda, ürün güncelleme başvurularının son tarihinin ise 29 Şubat 2024 olduğu belirtildi. Bu tarih, çiftçilere sağlanan başvuru sürecini tamamlamak için son fırsat olarak belirtildi.

Çiftçi Kayıt Sistemi, tarım sektöründeki üreticilerin kayıtlarını güncelleyerek devlet desteklerinden daha etkin bir şekilde faydalanmalarını sağlayan önemli bir araçtır. Yapılan güncelleme başvuruları sayesinde çiftçiler, ürettikleri ürünlerin türlerini ve miktarlarını güncelleyerek mevcut kayıtlarını en doğru şekilde tutabilecekler.

cks.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.