Çiftçileri ilgilendiren flaş karar ‘Yeni dönem için düğmeye basıldı’

Çiftçileri ilgilendiren flaş karar ‘Yeni dönem için düğmeye basıldı’
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yeni dönemin sinyallerini verdi. Uygulanması planlanan yeni karar büyük değişimlere neden olacak.

Çiftçileri yakından ilgilendiren haber geldi. 2028’e kadar uygulanacak olan hayvancılık yol haritasını hazır olduğu bilgisi paylaşıldı.

İTHALATI SADECE DEVLET YAPACAK

Tarım ve Ormanı Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılık sektöründe büyük değişiklik yapılacağının sinyalini verdi. Bakan Yumaklı artık hayvan ithalatını özel sektörün değil devletin yapacağını ifade etti.

thumbs-b-c-3926c5e8242903450caa03b218362faa.jpg

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Et ve Süt Kurumu ve birlikler taleplerini bakanlığa ileteceğini ve uygun görüldüğü kadar hayvanın seçilerek getireceğini belirtti.

Artık hayvan ithalatında özel sektör olmayacağını vurgulayan Bakan Yumaklı, böylece aşıları yapılmış hayvanların garantisi de kendilerinin olacağını kaydetti.

ibrahim-yumakli-aa-2056117.jpg

AL-SAT YAPANLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Açıklamasına devam bakan Yumaklı, ithal edilen hayvanların 4 ay boyunca satılamayacağını aktarırken al-sat yaparak fiyat yükseltilmesinin de önüne geçileceğini ifade etti.

Hayvan ithalatının özel sektöre bırakıldığı zaman iç piyasadaki dengenin bozulmasına yol açtığını anlatan Yumaklı, özel sektörün ithal ettiği hayvanı bazen kendi çıkarları doğrultusunda kullandıklarını dile getirdi.

kucukbas-buyukbas-hayvancilik-aa-1588545.jpg

NİHAİ HEDEFLERİ AÇIKLADI

Öte yandan Bakan Yumaklı, nihai hedeflerini de açıkladı. Nihai hedeflerinin hayvan ithalatını bitirmek olduğunu aktaran Yumaklı, bunun için kaliteyi artıracak az miktarda alım yapılacağının altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.