Meteorolojiden o illerdeki vatandaşlara sağanak ve kar uyarısı

Meteorolojiden o illerdeki vatandaşlara sağanak ve kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından 19 Mart için elde ettiği verileri paylaştı. İşte 81 ilde bugünkü hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi X hesabından paylaştığı bilgilere göre, Hava sıcaklıkları Doğu Karadeniz'de 1 ila 3 derece artacak, batı kesimlerde ise 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmediğini açıkladı.

ekran-alintisi.jpg

Ülkemizin doğusunda görülecek olan yağışların, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Rize'de kuvvetli sağanak, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Van'ın güneyi ile ve Şırnak'ın doğusunda yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağının tahmin edildiğini belirtti.

VATANDAŞLARA UYARI

ekran-alintisi-jpg3.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi, çığ riski, buzlanma ve don ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve tedbir almaları konusunda uyardı.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların daha dikkatli olması ve konu ile ilgili tedbir alınması gerektiği konusunda vatandaşı uyardı.

19 MART YAĞIŞ MİKTARI HARİTASI

ekran-alintisi-jpg2.jpg

SICAKLIK HARİTASI

ekran-alintisi-jpg1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.