Mete Yarar Çiftlikköy’deki etkinlikte Türk Yüzyılını anlattı

Mete Yarar Çiftlikköy’deki etkinlikte Türk Yüzyılını anlattı
Güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar, Gazeteci Başak Şengül ile Çiftlikköy Belediyesi’nin organize ettiği ‘Türk Yüzyılı’ konulu söyleşide Çiftlikköylülere yeni dünya düzeninde Türkiye’nin rolüyle ilgili bilgiler verdi.

Çiftlikköy Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu’nda yapılan etkinlikte konuşan Mete Yarar, ‘Dünya olarak nasıl bir süreçten geçiyoruz?’, ‘Türkiye hangi kritik dönemlerden geçiyor?’ gibi temel sorular çerçevesinde savunma sanayisiyle ilgili görüşlerini anlatarak, milli araç TOGG’dan milli uçak KAAN’a, Gazze’den Rusya’ya pek çok konuda izleyenleri bilgilendirdi.

meteyarara2.jpg

Yarar, dünyada liderliğin el değiştirdiğini ve bu değişimin yaşanacağı 10 yıla şahitlik edeceğimizi söyleyerek, Türkiye olarak üretimimizi arttırdıkça dışa bağımlılığımızın azalacağını belirtti. Medeniyetimizi koruyarak yaşam standardımızı yükseltmemiz gerektiğini söyleyen Mete Yarar, “Ülke olarak son yıllarda yaptığımız büyük hamlelerle savunma sanayisinde büyük ivme kazandık. Ama düşünce tarzımızı kavga ederek değil, ürettiklerimizle belirlememiz gerekiyor” dedi.
Söyleşinin ardından Başak Şengül ve Mete Yarar’a çiçek ve anı tabağı hediyelerini vererek Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, salonu dolduran izleyicilere teşekkür etti. Silpagar, “Ramazan söyleşilerimiz çerçevesinde 20 Mart’ta Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün katılacağı Yakın Tarih konulu etkinliğimize tüm Çiftlikköylüleri hemşerilerimi bekliyorum” diyerek bir sonraki etkinliği duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.