Meta'daki kamu reklamlar askıya alınacak

Meta'daki kamu reklamlar askıya alınacak
Kanada hükümeti, Çevrim İçi Haberler Yasası konusunda devam eden anlaşmazlık nedeniyle Facebook ve Instagram'daki kamu reklamlarını askıya alacağını açıkladı.

Kültürel Miras Bakanı Pablo Rodriguez, sosyal medya şirketi Meta'nın Çevrim İçi Haberler Yasası'na cevaben Kanada haberlerini platformlarından çekme yönündeki kararını "mantıksız" ve "sorumsuzca" şeklinde yorumlarken federal hükümetin Facebook ve Instagram'daki tüm reklamlarını askıya alacağını açıkladı.

Kanada’da yaklaşık iki hafta önce yasalaşan Çevrim İçi Haberler Yasası, Google ve Meta gibi büyük dijital şirketleri, platformlarında paylaşılan, ön izlenen veya başka bir amaca uygun hale getirilen haberler için medya kuruluşlarına ödeme yapmaya zorluyor.
Yasanın ardından hem Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi olan Meta hem de Google, yasaya yanıt olarak Kanada haberlerini engelleyeceklerini açıklamışlardı.

Bu arada Quebec Eyalet Başbakanı François Legault da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eyalet hükümeti, Meta ile federal hükümet müzakereleri sonuçlanana kadar Facebook'ta reklam vermeyi durduracak. Hiçbir şirket yasaların üzerinde değildir." ifadelerine yer verildi.

Kanada hükümeti haziranda kabul edilen Çevrim İçi Haberler Yasası gereğince, Kanadalı medya kuruluşlarına ait haberleri paylaşan sosyal medya platformlarına, haberin sahibi olan kuruluşlara ödeme yapma zorunluluğu getirmişti.

Karar üzerine Meta ile Google, Kanadalı medya kuruluşlarının haberlerini platformlarından kaldıracaklarını duyurmuşlardı. (AA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.