Mert Başaran’dan yatırımcıları kazandıracak açıklama ‘Eyvah altıya katlayacak’

Mert Başaran’dan yatırımcıları kazandıracak açıklama ‘Eyvah altıya katlayacak’
Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırımcılara en çok kazandıracak yatırım aracını duyurdu.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırımcılara kritik uyarıda bulunarak en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar, altın ve kripto paralarda yaşanan artışlar ise dikkat çekiyor. Ancak dün Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından dolar ve altında yaşanan düşüşler yatırımcıları tedirgin etti. Çoğu uzman isim ise yatırımcılardan gelen sorulara yanıt verdi.

dolar-tl-001.jpg

BAŞARAN: 100 KAT ARTMIŞ

Dolar artacak mı veyahut Dolar mı Altın mı? şeklinde sorulara açıklık getiren Mert Başaran, enflasyonun olduğu bir ortamda doların artmasının normal olduğunun altını çizdi. Başaran, dolar alınması yönünde tavsiye verenleri eleştirerek, “Doların artacak olması, dövizin artma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylememe rağmen, 'döviz alın' diyenlere şunu sesleniyorum: niye döviz alın diyorsunuz? Bakın, kritik nokta şu: Döviz artmayacak demiyorum, ama döviz arttığında altın her zaman daha çok artmıştır. Tarihe bakın lütfen, 20 yıllık, 30 yıllık, 40 yıllık, 50 yıllık. 1970'ten beri bakın, dolar ne kadar artmışsa, altın ondan hep yüzde 50 daha fazla artmıştır. Altın, 100 kat artmış doları 50'ye çarpmış, dolar 50 dolar olmuş” şeklinde konuştu.

mert-basaran-2.webp

“ENFLASYONU YENECEKSİNİZ”

Başaran, döviz konusunda eleştirilerinde haklı olduğunun vurgularken, altın alımı ile enflasyondan korunacağının altını çizdi. Başaran, “Doların enflasyonunu yeneceksiniz ve Amerikan Merkez Bankası'na fayda sağlamayacaksınız. Bunu da birileri bence istemiyor. Yoksa benden çok daha bilgili adamlar bunu bilmiyor olamaz. O yüzden paranızı kaptırmayın” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.