Mert Başaran toplayın diyerek işaret etti ‘O hisseler para basacak'

Mert Başaran toplayın diyerek işaret etti ‘O hisseler para basacak'
Ünlü ekonomist Mert Başaran, çok para kazanmanın püf noktasını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek hedefiyle farklı yatırım kollarına yöneliyor. Ancak bazı kişiler yanlış yatırım ile elindeki bütün parayı kaybedebiliyor. Doğru bir yatırımın sırrı ise çoğu yatırımcı tarafından araştırılıyor.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, hisse, konut ve arsa yatırımı yapacak olanları zengin edecek altın tavsiyeyi verdi. Başaran, arz talep ilişkisi üzerinden yatırımın püf noktasını açıkladı.

BAŞARAN: İNANILMAZ PARA EDEBİLİR

Ege Endüstri, Konya Çimento ve Çimbeton ve Tetemat gibi şirketlerden örnek vererek konuşmasına başlayan Başaran, bu şirketlerin çok değerli olmasının ana sebebinin nadir bulunan ve talebi yüksek olan ürünler olmasından kaynaklandığını söyledi. Başaran, “Talebin fazla olduğu, ancak arzın kısıtlı olduğu durumlarda fiyatlar yükselir. Bu yüzden bu şirketlerin ürünleri pahalıdır. Ancak sadece pahalı olmaları değil, aynı zamanda kaliteli ve talep gören ürünler sunmaları da önemlidir. Sonuçta, arz ve talep tarafından fiyatlar belirlenir. Benzer şekilde, dünyada sadece 500 adet üretilen bir saat modeli veya İbrahim Çallı gibi bir ressamın eserleri de nadir bulunur ve değerlidir. Çünkü bu ürünlerin sayısı azdır ancak bunlar inanılmaz para edebilir” dedi.

mert-basaran-2.jpg

“NADİR, SABIR VE ALMAK PARA KAZANMANIN ALTIN KURALIDIR”

Başaran kendisi için iyi bir yatırımın püf noktasını şu şekilde açıkladı;

“İyi bir yatırım malı aldıktan sonra bir daha aynı fiyata o malı bulamamaktır. Bu durumu yaşadığınızda, genellikle kısa bir süre içinde fiyatlar iki katına çıkar çünkü o mal nadir bulunur hale gelir. Malı aldığınızda piyasa sizin kontrolünüze girer ve o malı bulmak isteyenler sizin kapınızı çalar. Örneğin, Türkiye'de belki de sadece iki kişi bu malı bulabilir ve size ulaşarak 'Ne olur bana satışınızı yapar mısınız?' diyeceklerdir. Bu durum, arka arkaya 10, 20 veya 50 tane bulunan ürünlerden almak yerine, nadir bulunan ürünlere sabırla beklemenin ve onları almanın para kazanmanın en önemli kuralı olduğunu gösterir”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.