Mert Başaran ‘devlet vergi almayacak’ diyerek açıkladı ‘Parasını buraya yatıran köşeyi dönecek’

Mert Başaran ‘devlet vergi almayacak’ diyerek açıkladı ‘Parasını buraya yatıran köşeyi dönecek’
Mert Başaran, yatırımcılara kritik tavsiyede bulunarak kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

Mert Başaran, yatırımcılara kritik tavsiyede bulunarak kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar, altın, bitcoin, borsa ve yatırım fonları ise son dönemde tercih edilen yatırım araçları arasında yer alıyor. Ancak hangi yatırım aracının tercih edilmesi gerektiği konusunda ünlü ekonomistlerin yorumları merak ediliyor.

mert-basaran-2.jpg

BAŞARAN: AMERİKANIN BÜYÜK TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ VAR

Ünlü ekonomist Mert Başaran, doğru yatırım anlamında yatırımcılara kritik tavsiyede bulundu. Başaran, devletin vergi almadığı fonu açıkladı. Başaran, "Stopajı olmayan bir fonu değinmek istiyorum şimdi. CPU diye bir fon var. Bu aktif portföyün katılım teknoloji fonu. Bu fon aslında bu alanda benzeri olan teknoloji şirketlerini içeriyor. Amerika'nın büyük teknoloji şirketleri var içinde, işte Amazon, Apple ve Nvidia gibi. Aynı şekilde biraz Türkiye'den de teknoloji şirketleri var. Tamamen katılıma uygun bir şekilde yapılmış olduğu için aynı şekilde faiz hassasiyetlerine uygun kar payı olan varlıklar da var. Dolayısıyla bu açıdan özellikle faiz hassasiyeti olanlar için önemli” şeklinde açıkladı.

dolar-tl.jpg

“DEVLET VERGİ ALMIYOR”

Faiz hassasiyeti olmayanlar için de önemli olduğuna değinen Başaran, “Diğer fonlarda çoğu teknoloji fonunda yüzde 10 stopaj var. Kısacası 10 bin TL para yatırdınız, paranız 20 bin TL olduğunda o geri kalan paranın yüzde 10'unu karının yüzde 10'u devlet vergi olarak alıyor. Fakat bu fonda, saydığım teknoloji fonlarında olmayan bir istisna var. 30 Nisan'a kadar yapılan alımlarda stopaj sıfır. Yani ettiğiniz kardan vergi vermiyorsunuz. Yani devlet size, 'Ben bundan vergi almayacağım,' demiş” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.