Mersin'de düzenlenen Dünya Paratriatlon Kupası'nda tarih yazıldı

Mersin'de düzenlenen Dünya Paratriatlon Kupası'nda tarih yazıldı
Yenişehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5. Yenişehir Triatlonu'nda, 'Dünya Paratriatlon Kupası' mücadeleleri nefes kesti. PTS 5 kategorisinde mücadele eden Uğurcan Özer, altın madalyanın sahibi oldu ve bu başarısıyla 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılım hakkını elde etti. Özer, bu zaferiyle paratriatlon dalında olimpiyatlara katılacak ilk Türk atlet unvanını kazandı.

Mersin'de düzenlenen ve uluslararası katılımın yoğun olduğu 5. Yenişehir Triatlonu, spor dünyasında heyecan verici anlara tanıklık etti. Yarış, dünya çapında 26 ülkeden gelen 80 elit atletin performans sergilediği Dünya Paratriatlon Kupası ile ikinci gününde zirveye ulaştı. Yarışmacılar, Adnan Menderes Bulvarı'ndan başlayarak Fenerbahçe Meydanı'na kadar uzanan deniz parkurunda 750 metre yüzerek mücadeleye başladılar ve daha sonra 20 kilometrelik bisiklet etabını tamamlamak için Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina arasında üç tur attılar. Paratriatloncuların son aşaması olan 5 kilometrelik koşu, Mersin halkının coşkulu desteğiyle son buldu.

aw187308-04.jpg

Türkiye'yi paratriatlonda temsil eden Uğurcan Özer, PTS 5 kategorisinde gösterdiği üstün performansla 58 dakika 49 saniyelik derecesiyle birinciliği elde etti. Bu başarı, Özer'in 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılımını kesinleştirdi ve aynı zamanda onu bu branşta olimpiyatlara katılma hakkı kazanan ilk Türk sporcu yaptı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, bitiş çizgisinde Özer'i alkışlarla karşılayarak başarısını kutladı.

aw187308-03.jpg

Ödül töreninde, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ve Avrupa Triatlon Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Alicia Garcia, farklı kategorilerdeki başarılı sporcuları taçlandırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.