Merkez Bankası yıl sonu dolar felaketini açıkladı ‘Duyan soluğu Kapalı Çarşı'da alacak’

Merkez Bankası yıl sonu dolar felaketini açıkladı ‘Duyan soluğu Kapalı Çarşı'da alacak’
Merkez Bankası, piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini açıkladı.

Merkez Bankası, piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren mart ayı anketini açıkladı. Katılımcıların yıl sonu dolar kuru beklentisi 40.53 lira olarak belirtildi. Enflasyon beklentisi ise yüzde 44.19 olduğu da paylaşıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketini duyurdu. Ankete göre katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 40,02 TL olurken bu anket döneminde 40,53 TL’ye yükseldi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 41,15 TL iken, bu anket döneminde 42,79 TL olarak kaydetti.

merkez-bankasi.jpg

ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 42,96 olarak açıklanırken, bu anket döneminde yüzde 44,19 seviyesine geldi.

12 VE 24 AY SONRASI TÜFE ORANI GÜNCELLENDİ

12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,78 olurken bu anket döneminde yüzde 36,70 olarak açıklandı. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 23,05 ve yüzde 22,67 olarak belirlendi.

faiz-1.jpg

FAİZ BEKLENTİSİ AÇIKLANDI

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 45,00 iken bu anket döneminde yüzde 45,82 olarak duyuruldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde olduğu gibi yüzde 45,00 olarak açıklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.