Merkez Bankası açıkladı: Emekli maaşları tamamen değişti

Merkez Bankası açıkladı: Emekli maaşları tamamen değişti
Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmini ile yeni emekli maaşı tablosu ortaya çıktı. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak belli oldu.

Milyonlarca emekli gözlerini Temmuz ayından alacağı zamma çevirdi. Emeklilere Temmuz ayı itibariyle 6 aylık enflasyon verilerine göre zam yapılacak.

dssadasd.jpg

Merkez Bankası tarafından yeni yayınlanan verilere göre yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 44,19 oldu. Merkez Bankası’nda açıklanan verilere emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını belirterek sadece emekli maaşlarına enflasyon farkının yanılsatılacağını ifade etmişti.

3 AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ocak, Şubat ve Mart ayına ilişkin açıklanan enflasyon verilerine göre 4A SSK, 4B Bağ-Kur emeklisi için zam oranı yüzde 15,05 oldu.

596.jpg

MERKEZ BANKASI’NDAN ENFLASYON TAHMİNİ

Merkez Bankası’ndan tarafından yapılan Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonu enflasyon tahmini 44,19 oldu.

Geçmiş anket dönemlerine göre, 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket dönemine göre hafif düşüş göstererek yüzde 37,78'den yüzde 36,70'e geriledi. Benzer şekilde, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi de bir önceki anket dönemine göre azalış göstererek yüzde 23,05'ten yüzde 22,67'ye indi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ORTAYA ÇIKTI

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminine göre emekli maaşlarına temmuz ayında yüzde 25,39 oranından zam yapılacak. Buna göre Temmuz ayı itibariyle en düşük emekli maaşı 12 ve 13 bin TL olacak.

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılacağına yönelik beklentilerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kapıları kapatmıştı.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMMI BELLİ OLDU

2024 yılında memur maaşları ve memur emeklilerinin aylıklarına ilk 6 ayda yüzde 15, ikinci 6 ayda yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6 ve ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bununla birlikte Mart ayı itibarıyla, memur ve memur emeklisi maaşlarına enflasyon farkıda yansıtılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.