Memura ev sahibi olma yolu açıldı; İşte tüm ayrıntılar

Memura ev sahibi olma yolu açıldı; İşte tüm ayrıntılar
Türkiye Kamu İşveren Sendikası (Türkiye Kamu-Sen) ile Devlet Memurları Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi ve önemli gelişmeler kamuoyuyla paylaşıldı.

En dikkat çekici gelişmelerden biri, evi olmayan memurları sevindiren TOKİ konutlarına öncelik verilmesi oldu. Milyonlarca memuru ve emekliyi ilgilendiren 6 yeni müjde gündeme oturdu. Memurlara yapılan zam teklifi 2024 için yüzde 15+10 olarak revize edilirken, sosyal haklarda yapılacak iyileştirmeler de teklifin içeriğinde yer aldı.

MAAŞLARA YÜZDE 43 ARTIŞ

Toplantıda, yaklaşık 6.5 milyon kişiyi ilgilendiren 2024-2025 dönemi toplu sözleşme görüşmeleri üçüncü kez gerçekleşti. Hükümet tarafından sunulan teklife göre, 2024 yılında ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam yapılması öneriliyor. 2025 yılında ise ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam teklif edildi. Böylece, 2024 Ocak ayında enflasyon tahminleri göz önüne alındığında kamu personelinin maaşında yüzde 43'e varan bir artış sağlanması hedefleniyor.

MEMUR VE EMEKLİSİNE İYİLEŞTİRMELER YOLDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantı sonrasında 11 hizmet kolunda 323 madde üzerinde uzlaşmaya varıldığını açıkladı. Bu gelişmeler, memurlar ve emekliler için önemli iyileştirmelerin yolunun açıldığını gösteriyor.

Böylelikle 2024 Ocak ayında enflasyon tahminleri dikkate alınarak kamu personeline yüzde 43'e ulaşan bir artış bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.