Aman dikkat; Ambalajlı ürünlerde etiket oyunu

Aman dikkat; Ambalajlı ürünlerde etiket oyunu
Ambalajlardaki oynanan zam hilesi ortaya çıktı. TESK Başkanı Palandöken konu ile alakalı sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nilgün Didar TÜT/ KAMU SON HABER

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, eski adı Twitter olan yeni adı X olarak değiştirilen hesabından, bazı ürünlerdeki gramaj oyununa dikkat çekti. Ambalajlı ürünler başta olmak üzere özellikle zorunlu tüketim mallarında bu etiket oyunun yapıldığını belirten Palandöken, yasal çerçeve de gramaj standardının getirilmesi gerektiğini belirtti.

Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, yurttaşları alışveriş yaparken gramaj hilelerine karşı dikkati olmaları yönünde uyardı.

TÜKETİCİYİ YANILTIYOR

Bazı ambalajlı ürünlerde gramaj düşürülüp fiyat aynı tutularak gizli zam yapıldığına dikkati çeken Palandöken, "Özellikle gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünlerindeki fiyat artışlarından dolayı piyasadaki bazı üreticiler kâr marjlarını artırmak için bu ürünlerin gramajını düşürerek tüketiciyi yanıltıyor. Bunu tek bir üründe değil milyonlarca üründe yaparak büyük kazançlar elde ediyorlar.

GRAMAJ STANDARTI ŞART

Bu ürünlere gramaj standardının getirilmesi alışveriş yaparken ürünlerin daha doğru değerlendirilmesine ve daha bilinçli alışveriş yapılmasına imkân sağlar. Ayrıca bu standartlar tüm üreticileri belirli bir ürün için ortalama fiyat skalası belirlemeye yönlendirir."

ekran-goruntusu-2023-08-19-114410.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.