Memur ve emeklilerin dört gözle beklediği haber geldi

Memur ve emeklilerin dört gözle beklediği haber geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur ve emekli maaşlarında Ocak ayında yapılacak zam oranıyla ilgili açıklama yaptı.

TRT Haber'de yer alan habere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da gazetecilere açıklama yaptı.

Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır" dedi.

vedat-isikhan-wsvk-cover.png

Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik çalışmaların da sürdüğünü belirtti.

Bunun yanı sıra Bakan Işıkhan EYT ve Bağ-kur prim sayısına da değindi.

EYT'LİLER YIL SONUNA KADAR HAKLARINA KAVUŞACAK

EYT kapsamında 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işleminin yapıldığını söyleyen Işıkhan, maaşı henüz bağlanmayan EYT'lilerin yıl sonuna kalmadan haklarına kavuşacağını belirtti.

"BAĞ-KUR PRİM GÜN SAYISI DÜŞÜRÜLECEK"

Işıkhan, açıklamalarına şöyle devam etti:
"BAĞ-KUR prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitlenecek. 1 milyon BAĞ-KUR'lumuzu kapsayacak. Aile Koruma Kalkanı kapsamında her ailede en az bir kişinin, gençler öncelikli olmak üzere çalışması, belirli süreyle sigorta primlerinin tamamının karşılanması sağlanacak. Ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta kapsamında prim desteği verilecek."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.