Eris varyantı piyasaları vurdu: Tuncay Turşucu'dan yatırımcıları üzecek haber

Eris varyantı piyasaları vurdu: Tuncay Turşucu'dan yatırımcıları üzecek haber
Son dönemlerde hızla yükselen borsa yatırımcısının yüzünü güldürmeye başladı. Ancak borsa analistti Tuncay Turşucu'nun yapmış olduğu açıklama ile borsada işlem yapanlar adeta sarsıldı.

Borsa analistti Tuncay Turşucu borsada işlem yapanların pişman olacağını belirtti. Rakam vererek yatırımcıları uyaran Turşucu'dan uyarılar geldi.

Uzun vadede yatırımcısına kazanç sağlayan borsa, koronavirüs eris varyantının Türkiye'de görülmesiyle birlikte düşüşe geçti. Satış yapılan borsada bazı yatırımcılar kardan zarar, bazıları ise ana paradan zarar etti. Durum karşısında ünlü yatırımcı Tuncay Turşucu, detaylı bir şekilde olayları değerlendirdi.

ERİS VARYANTI PİYASAYI ALT ÜST ETTİ

Endeks üzerinde düşüş olduğunu belirterek geçtiğimiz hafta %4.36 oranında, bankacılıkta ise %8.7 oranında bir düşüş olduğuna dikkat çekti. Tuncay Turşucu, banka endeksinin, endeks üzerinde etkili olduğunu belirtti.

Türkiye'de eris varyantının görülmesiyle birlikte gelen açıklamalar sonucunda uluslararası satışın gerçekleştiğini duyurdu. Özellikle havayolları endeks üzerinde 156 puan düşüş olduğunu, 30 puana yakınının sadece havayolundan yapıldığına dikkat çekti. Satışlar havayollarının dışında; Ford Otosan, Turkcell ve Tüpraş da etkisini gösterdi.

BORSA YATIRIMCILARI O SEVİYEYİ BEKLESİN

Türkiye'de duyurulan eris varyantı ile birlikte olumsuz satışlar yapılmaya başlandı. Hızla düşen borsa, yatırımcıların ve uzmanların gündeminde yer aldı. Endeks üzerinde yaşanan hareketin realizasyon olduğunu belirten Turşucu, borsada 7900 - 7950 desteğinin olduğunu ifade etti.

7500 SEVİYELERİNE DÜŞEBİLİR

Sarkmaların olması halinde borsanın 7500 seviyelerine kadar düşeceğini belirten uzman isim, "Burası endeksin 50 günlük ortalamasının olduğu yer. Bu seviyeden daha da aşağıya düşüş olacağını zannetmiyorum aksine 7500'e doğru bir düşüş olursa eğer, bakın olursa diyorum, bu takdirde yukarı yönlü bir hareket olabilir." açıklamasına yer verdi.

Borsada 7900 ve 8200 puan arasında yatay seyir haline girmesi halinde, 8200'ü geçmek üzere hazırlık olarak algılayacağını belirtti. Turşucu, borsanın 8200 üzerine tutunamadığını ifade ederek, "Ama eğer bu seviyenin altına düşüşler başlarsa 50 günlük ortalamaya 7500'e kadar düşüş olabilir. Normal ve doğal bir düzeltme hareketinde olduğumuzu düşünüyorum" değerlendirilmesinde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.