Mehmet Şimşek'ten kira açıklaması Ev sahiplerine son uyarı

Mehmet Şimşek'ten kira açıklaması Ev sahiplerine son uyarı
Gelir ve kira vergisi denetimleri hat safhaya çıkartılırken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de kendisine yöneltilen kira ödemeleri ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira, ücret ve değer artışı kazancı olduğu halde beyanda bulunmayanların tek tek belirlendiğini söyledi. Bakan Şimşek süre bittiği halde beyanname vermeyenlere ise cezadan kaçınabilecekleri bir çağrıda bulundu. Şimşek, beyanname vermeyenlerin, vergi dairelerinden kendilerine yazı gelmeden pişmanlık hükümlerinden yararlanarak beyanname verebileceğini söyledi. Bakan Şimşek pişmanlık bildirerek beyanname verildiği takdirde ceza kesilmeyeceğini vurguladı.

kirasozlesmesi.jpg

Mehmet Şimşek bu yıl vergi kaçaklarının önünü kesmek üzere Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından birçok denetimin yapıldığına, kira geliri elde edip beyanname vermesi gereken mükelleflerin tespitinin gerçekleştirildiğini söyledi.

1.5 MİLYON KONUTTA İNCELEME YAPILDI

Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ilk olarak bankalar, sigorta şirketleri, tapu ve nüfus idareleri başta olmak üzere birçok kurumdan elde edilen bilgileri kullanarak analiz çıkarttığını kiralık 1,5 milyon konut nezdinde ise fiili denetim yapıldığını bildirdi.

KİRACILAR ZİYARET EDİLİYOR

Vergi dairesi çalışanları ekiplerinin bizzat kapı kapı gezerek konutlarda, evin sahibine, kiracıya ve kira tutarına ilişkin bilgileri kayıt altına alındığını anlatan Mehmet Şimşek, bu kapsamda 400 binden fazla adreste fiili kontrol yapıldığını söyledi.

PİŞMANLIK BEYANNAMESİ NASIL VERİLİR?

Gelir sağlamasına rağmen beyanname doldurmayanlar, vergi dairesinden yazı gelmeden Vergi Usul Kanunu'nun pişmanlık maddeleri gereği beyanname verebilecek. Pişmanlıkla beyannameleri verildiğinde ise ceza sistemi duracak. Beyanname, Hazır Beyan Sistemi ile internet üzerinden ve banka kartı ya da kredi kartı ile çevrim içi ödenebiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.