Medrese binası ‘Kültür Evi’ olarak hizmette

Medrese binası ‘Kültür Evi’ olarak hizmette
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kullanımında olan tarihi Hazinedarzâde Süleyman Paşa Medrese binası yapılan düzenlemeyle ‘Kültür Evi’ olarak hizmet vermeye başladı.

210 yıllık tarihi medrese binası Kültür Evi olarak hizmete girdi. Kültür Evi'nde lise ve üniversite öğrencilerine yönelik akademik içerikli kurs ve ders programları düzenlenecek, vatandaşların katılacağı söyleşiler düzenlenecek.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tarihi yapının amacına uygun şekilde hizmet vermeye devam edeceğini ifade etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kullanım tasarrufunda bulunan tarihi Hazinedarzâde Süleyman Paşa Medrese binası da bu kapsamda yapılan özel çalışma ile birlikte ‘Kültür Evi’ne dönüştürüldü. Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik akademik içerikli kurs ve ders programları ile vatandaşların katılacağı söyleşilerin yapılacağı ‘Kültür Evi’ bugün düzenlenen programla hizmet vermeye başladı.

Programa Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kentin kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

“GAYRET, HAKKANİYET VE SAMİMİYETLE ÇALIŞIYORUZ”

Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yerel yönetimler şehirlerin hemen hemen her alanda hizmetkarıdır. Belediyeler gece gündüz çalışma yeridir. Biz de bu konuda büyük bir gayret içindeyiz. Gayret, hakkaniyet ve samimiyetle kentimiz için çalışıyoruz. Bu noktada tarihi binamız yeni bir düzenleme ile artık ‘Kültür Evi’ olarak hizmet verecek. Gençlerimiz için çok güzel programlar burada düzenlenecek. Tarihi yapı amacına uygun şekilde hizmet vermeye devam edecek. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesinin sonrasında katılımcılar ‘Kültür Evi’ni gezdi. Ayrıca vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

aw068626-05.jpg

HAZİNEDARZÂDE SÜLEYMAN PAŞA MEDRESESİ TARİHİ

Hazinedarzâde Süleyman Paşa Medresesi, 1813 yılında Hazinedarzâde Süleyman Paşa tarafından inşa edilmiştir. Uzun yıllar medrese olarak hizmet veren yapının tarihinde birkaç kez yangınlar bulunur. Bir müddet Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binası ve ticari işletmeler olarak hizmet vermiştir.

2016 yılında Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce restorasyon çalışmalarına başlanan ve Saathane Meydanı Projesi içerisinde yer alan Süleyman Paşa Medrese ve Camisi 3 yıllık bir restorasyon sürecinden geçmiştir. Restorasyondan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiştir.

aw068626-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.